BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürdü----

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürdü

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürdü
04 Mart 2024 - 12:38 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni yükselişini sürdürürken, canlanmadan bahsetmek için erken olduğu belirtildi

,Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni üst üste beşinci ayında da yükseldi; Ancak negatif bölgede kalmayı sürdürerek, bahar dönemi için canlanmadan bahsetmek için erken olduğunun sinyalini verdi.

Sentix tarafından açıklanan ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, bir önceki ay -12,9 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi, Mart ayında -10,5 puana çıktı. Böylece endeks üst üste beşinci ayında da yukarı yönlü bir seyir izledi ve 2023 yılı Nisan ayından bu yana en yüksek rakamı gördü. Piyasa beklentisi endeksin -10,8 seviyesine çıkacağı yönündeydi.

Cari endeks -20,0 puandan üst üste beşinci artışla -18,5 puana çıkarken, beklenti endeksi altıncı ayında da toparlanma yönünde görünüm sergiledi ve -5,5 puandan -2,3 puana yükseldi. Böylece cari endeks 2023 yılı Haziran ayından, beklenti endeksi 2022 yılı Şubat ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Almanya'da Görünüm Yine Olumsuz

Euro Bölgesi'ni sürükleyen ekonomi olan Almanya'da ise yatırımcı görünümü üst üste üçüncü ayda da olumsuz bir görünüm sergiledi. Sentix yatırımcı güven endeksi Mart ayında -27,1 puandan -27,9 puana indi.

Cari endeks -39,3 puandan -40,5 puana gerilerken, beklenti endeksi -14,0 puandan -14,3 geldi.

Rapora göre, Alman ekonomisi giderek bir hayalet trene dönüşüyor; İyileşen küresel veriler göz önüne alındığında, Avrupa'nın göbeğinde tam bir ekonomik toparlanmanın engellenmesinin Almanya'nın olağanüstü ve başarısız ekonomi politikası olduğu giderek daha açık hale geliyor.

Raporda, "Durgunluk devam ediyor ve veriler bu zayıf seviyede bile kötüleşiyor. Durum Temmuz 2020'deki kadar zayıf ve Almanya şimdiden "ekonomik karantinaya" geri dönme manevrasını yaptı." denildi.

Sonuç olarak Sentix Küresel Endeksi, 2,0'ten 6,6'ya çıkarak Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Euro Bölgesi'nde işsizlik geriledi

 

Euro Bölgesi enflasyonu beklenenden daha az geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)