BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI geriledi----

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI geriledi

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI geriledi
23 Eylül 2022 - 11:36 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde iş dünyası aktivitesi rekor enflasyonun talebi azaltması ve bazı şirketleri üretimde sınırlamaya zorlamasıyla üçüncü ayda da daraldı. Euro Bölgesi öncü imalat PMI Endeksi Eylül'de 49,6'dan 48,5'e geriledi.

Euro Bölgesi'nde imalat sektörü Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu enerji maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilendi. Hizmet sektörü de tüketici talebindeki azalmayla zayıfladı.

S&P Global'in verilerine göre Euro Bölgesi öncü imalat PMI Endeksi Eylül'de 49,6'dan 48,5'e geriledi. Beklenti 48,8'di. Hizmet PMI 49,8'den 48,8'a geriledi. Beklenti 49,1'di.

Bileşik PMI Endeksi de tahminlere paralel olarak 48,9'dan 48,2'ye geriledi. Endeks böylece 3. ayda da 50 eşiğinin altında gerçekleşti.

Bloomberght'te yer alan habere göre, bölgede Tüketici Güveni rekor düşük seviyede seyrederken bugünkü veri, şirketlerin görünüme dair beklentilerini düşürüğünü ve işe alımları durdurduğunu gösterdi.

"Euro Bölgesi'nde resesyon yakın gibi görünüyor"

S&P Global Ekonomisti Chris Williamson "Enerji ve yaşam maliyetlerindeki artış, sadece talebi değil, imalat sektörünü ve hatta bazı durumlarda hizmet sektörünü sınırlıyor. Euro Bölgesi'nde resesyon yakın gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da Eylül'de imalat PMI endeksi tahminlere paralel olarak 48,3 oldu. Hizmet PMI da 45,4'e geriledi.

Williamson en zorlu koşulların Almanya'da olduğuna dikkat çekerek "Ülke ekonomisi küresel finansal krizden beri görülmemiş bir kötüleşmeyle karşı karşıya" yorumunu yaptı.

Guindos: Euro Bölgesi'nde büyümeye yönelik riskler artıyor

 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

Rehn: Euro Bölgesi'nde resesyon riski büyüyor

 

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi sert düştü

 

Fransa'da imalat PMI 50,6'dan 47,8'ye geriledi, beklenti 49,8'di. Hizmet PMI endeksi ise 51,2'den 53'e yükseldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)