BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde güven azalıyor----

Euro Bölgesi'nde güven azalıyor

Euro Bölgesi'nde güven azalıyor
29 Nisan 2013 - 12:48 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Nisan ayında beklenenden daha fazla düştü

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Nisan ayında, 17 üyeli para blokunun resesyondan çıkma konusunda zorlanması ve Güney Kıbrıs'ın kurtarılmasının borç krizine yönelik endişeleri yeniden canlandırmasının etkis ile, ekonomistlerin tahmininden daha hızlı düştü.
Avrupa Komisyonu'nun Brüksel'den yaptığı açıklamaya göre, üst düzey yöneticilerin ve tüketicilerin güvenini gösteren ekonomik güven endeksi, Mart ayındaki revize rakamla 90.1 seviyesinden Nisan ayında 88.6'ya geriledi. Bu Aralık ayından bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. Bloomberg News'un anketine katılan 26 analistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 89.3 seviyesine düşmesi bekleniyordu.
İş dünyası güven endeksi ve yatırımcı güveni endeksi, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da, Nisan ayında beklenenden daha hızlı düştü. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, 19 Nisan'da yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nde ekonomik durumun ayın başından bu yana iyileşme göstermediğini kaydetti. Aynı zamanda, Draghi, ekonominin bu yılın ilerleyen dönemlerinde resesyondan çıkmasını beklediğini söyledi ve diğer bir Bloomberg anketine göre, ekonomistler, yılın ikinci çeyreğinde büyüme tahmininde bulundu.
Milano'da Intesa Sanpaolo SpA ekonomisti Annamaria Grimaldi, "Güney Kıbrıs'ın tartışmalı kurtarılması, Avrupa'daki belirsizliği yeniden önplana çıkardı," ve "Ancak endişelerin geçici olduğunu ve bu yılın ikinci yarısında ılımlı bir büyüme göreceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Euro dolar karşısında, veri açıklandıktan sonra fazla değişmedi ve Brüksel saati ile 11:02'de, yüzde 0.4 yukarıda 1.3084 dolar seviyesinde seyrediyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)