BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde ekonomik aktivite toparlanıyor----

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite toparlanıyor

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite toparlanıyor
24 Ocak 2024 - 12:18 www.finansgundem.com

S&P Global tarafından yapılan ankete göre, Euro Bölgesi'ndeki ekonomik aktivitede gerileme bu ay hafifledi ancak imalat görünümündeki iyileşme, hizmet sektöründeki sert bir düşüşle kısmen dengelendi.

S&P Global tarafından derlenen HCOB ön Bileşik PMI, Ocak ayında Aralık ayındaki 47,6'dan 47,9'a yükseldi. Ekonomistler ise bileşik PMI'nın 48,0 olmasını bekliyorlardı. Bileşik PMI 8 aydın 50 puan olan başabaş seviyesinin altında.

Hizmet PMI Aralık ayındaki 48,8'den üç ayın en düşük seviyesi olan 48,4'e gerileyerek ekonomistlerin 49,0'a olan beklentilerini yakalayamadı.

Bununla birlikte, önümüzdeki yıla ilişkin iyimserlik arttı ve iş beklentileri endeksi 58,3'ten 59,8'e yükseldi. Endeks en son Mayıs ayında yükselmişti.

PMI'ın Temmuz 2022'den bu yana daraldığını gösterdiği imalat faaliyeti bu ay daha düşük bir hızda da olsa tekrar geriledi. Manşet değer 44,4'ten 46,6'ya yükselerek 44,8'lik anket tahmininin oldukça üzerinde gerçekleşti.

Hamburg Commercial Bank'ın baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Yılın başlangıcı, imalatın geçtiğimiz yıl tanık olunan aşağı yönlü yörüngede geniş çaplı bir gevşeme yaşaması nedeniyle Euro bölgesi için olumlu haberler getiriyor. Hizmetler alanında, üretimdeki daralma şu anda ılımlı seyrediyor ve bir önceki yılın dördüncü çeyreğinde gözlemlenen eğilimleri yansıtıyor" dedi.

Hem girdi hem de çıktı fiyat endekslerinin yükselmesiyle enflasyonun yeniden yükselişe geçtiğine dair kanıtlar görüldü. Çıktı fiyatları endeksi 53.8'den 54.2'ye yükselerek geçen yılın Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

De la Rubia, "ECB'nin faiz indirimlerinin en uygun zamanlamasına ilişkin süregelen söylemde, PMI fiyat göstergeleri şahinlerin duygularıyla örtüşüyor," dedi.

Euro Bölgesi'ndeki şirketlerin kredi talebi azaldı

 

Euro Bölgesi'nde kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 90'ı buldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)