BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde devlet tahvilleri yükselişte----

Euro Bölgesi'nde devlet tahvilleri yükselişte

Euro Bölgesi'nde devlet tahvilleri yükselişte
13 Haziran 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Euro bölgesinin devlet tahvili getirileri, başlıca merkez bankalarının para politikasını sıkılaştıracağı beklentileriyle yükselmeye devam ederken, Almanya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin getirisi nisan 2014'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Euro bölgesi devlet tahvil getirileri son yılların zirvelerine çıkarken, Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımına gitme planına sıcak baktığını söyledi.

Euro bölgesinde mali açıdan disiplinli ülkeler ile diğer ülkelerin devlet tahvilleri arasındaki getiri farkı artmaya devam etti.

Almanya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin getirisi DE10YT=RR %1.535 ile Nisan 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, iki yıl vadeli tahvillerinin getirisi DE2YT=RR 2011'den bu yana ilk kez %1'in üstüne çıkarak %1.028'e yükseldi.

ECB, geçen haftaki toplantısında Temmuz için takvime alınan 25 baz puan faiz artırımına ek olarak Eylül'de 50 baz puan daha artırım yapabileceğinin sinyalini vererek tahvil piyasalarında geniş bantta satışları tetiklemişti.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın ekonomi bakanı Habeck, bugün yaptığı konuşmada ECB'nin Faiz artırımlarına destek verdiklerini dile getirerek, "Bence faiz oranının artırılması doğru" dedi ve "Şu anda enflasyonun sebebi kesinlikle, şüphesiz enerji fiyatları" diye ekledi.

Euro bölgesindeki mali istikrarın bir göstergesi olarak izlenen İtalya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvilleri ile aynı vadeli Alman tahvilleri arasındaki getiri farkı 241 baz puana çıkarak Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye geldi.

ECB geçen hafta ancak Eylül ayına kadar yapabileceği faiz artırımlarının sinyalini verirken para piyasaları, yıl sonuna kadar ECB'nin 165 baz puan faiz artıracağını fiyatladı. ECB toplantısı öncesinde yatırımcılar merkez bankasının 135 baz puan faiz artırımı fiyatlıyorladı.

Euro Bölgesi'nde tahvil getiri farkları genişler ise euro daha da zayıflar

 

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım

 

Rusya tahvil ödemelerinde Amerikan bankalarını kullanamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)