BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım----

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım

MB'den TÜFE'ye endeksli tahvil için yeni adım
06 Haziran 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, bankaların yoğun ilgi gösterdiği TÜFE'ye endeksli tahvile yönelik yeni bir adım attı. TCMB, daha önce sinyalini verdiği teminatta TL'nin ağırlıklarını artırdı.

Enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkmasının ardından son dönemde bankaların yoğun talep gösterdiği TÜFE'ye endeksli tahvillerle ilgili bir düzenleme yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) banka genel müdürlüklerine gönderilen ilgili yazıda 24 Haziran tarihi itibariyle TÜFE'ye endeksli kıymetlerin iskonto oranının yüzde 15'den yüzde 30'a çıkarılması kararlaştırıldı.

TCMB bankalara gönderdiği yazıda adımların "teminat havuzunda TL varlıkları destekleyici düzenlemeler kapsamında, APİ fonlamasında DİBS teminat kullanımını artırmak" için atıldığı belirtildi.

Hazine'nin yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor

Merkez Bankası, TÜFE'ye endeksli tahvillerde teminat oranını artırarak, bankaları sabit getirili DİBS'lere yönlendiriyor. Bu şekilde Hazine'nin yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. TCMB yazıda TL varlıkların teminat sistemindeki ağırlıkları artırılmaya devam edileceğini de belirtti.

Döviz Piyasaları Müdürlüğü nezdinde tesis edilen tüm swap işlemleri için uygulanan teminat blokajının minimum yüzde 45'inin DİBS sepetinden oluşması ve bankalararası para piyasası işlemleri için DİBS teminat bulundurma koşulunun yüzde 45 olarak değiştirilmesi yönünde karar verildiği de belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yurt içinde ihraç edilen altın ve yabancı para cinsi DİBS'lerin geçerli iskonto oranları uygulanarak sadece teminat olarak kabulüne devam edilmesi de uygun görüldü.

TCMB: Enflasyonda artış alt gruplar geneline yayıldı

 

MKK, kâr ve ciro endeksleri ile finansal oranları yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)