BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi tahminleri düştü----

Euro Bölgesi tahminleri düştü

Euro Bölgesi tahminleri düştü
03 Mayıs 2013 - 13:16 www.finansgundem.com

AB Komisyonu bugün yayınladığı bahar dönemi raporunda euro bölgesi için büyüme tahminlerini düşürdü

Avrupa Komisyonu, bugün açıkladığı tahminlerinde, Euro Bölgesi ekonomisinin, işsizliği rekor seviyeye yükselten iki yıllık gerilemenin bir parçası olarak, 2013 yılında, önceki beklentisine göre daha fazla daralacağını kaydetti.
Brüksel merkezli Komisyon, 17 üyeli bölgenin gayrısafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) bu yıl yüzde 0.4 daralacağını kaydetti. Şubat ayında açıklanan önceki tahminde, daralma yüzde 0.3 olarak öngörülmüştü. Bu tahmin, 2012 yılındaki yüzde 0.6 daralmanın ardından geldi ve ilk kez iki yıl üst üste üretim daralmasını işaret ediyor.
Fransa'nın yüzde 0.1 olan büyüme tahmini yüzde 0.1 daralmaya çekildi ve bu ülke de bu yıl daralma göstermesi beklenen yedi diğer Euro Bölgesi ülkesine katıldı. AB, para blokundaki büyümenin, bölgenin ülke borç krizi ve bankacılık sorunlarını karşılayabilmek için ihracata bağımlı kalmasıyla birlikte, işsizliği düşürecek büyümeye çok yavaş döneceğini kaydetti.
Avrupa Birliği'nin (AB) Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, "Süregelen resesyon dikkate alındığında, Avrupa'da işsizlik krizini aşmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız" dedi ve AB'ye, işsizliği düşürecek "yapısal reformları" yapma çağrısında bulunarak, "bütçe konsolidasyonu daha yavaş hızda devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.
Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının 2013 yılında, geçen yılki seviye olan yüzde 11.4'ten yüzde 12.2'ye tırmanması bekleniyor. AB raporunda göre, istihdam piyasasında artan uyumsuzluk işsizlik oranını orta vadede yüksek tutacak ve uzun süredir işsiz kalanlar için iyi bir zemin oluşturmayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)