BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro 10 TL'yi gördü----

Euro 10 TL'yi gördü

Euro 10 TL'yi gördü
03 Kasım 2020 - 17:24 www.finansgundem.com

ABD seçimleri öncesi dolar dünya çapında gerilerken, dolar/TL haftanın ikinci işlem gününde tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL ise kritik seviye 10 TL'yi aştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın swap faizlerini yükseltmesine rağmen Dolar/TL 'deki yükseliş devam etti.

Euro/TL kuru da 10 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Türk Lirası'nın euro karşısındaki değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 33'ü aştı.

ABD seçimleri öncesinde yatırımcıların belirsizliği fiyatlamasının etkisiyle dolar gelişen ve gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmıştı. Haftanın ikinci işlem gününde ise dolar Asya'daki sığ işlemlerde G-10 ülkelerinin para birimlerine karşı gerilemeyle başladı.

ABD'de son açıklanan anketlerin ardından yatırımcılar Demokrat aday Joe Biden'ın zaferini fiyatlarken, ABD ile Çin arasındaki gerilimin son bulacağı beklentileri Asya ülkelerinin para birimlerini de destekledi.

Piyasaların kapanışı sonrasında ise gerileyerek 9,90 seviyelerinden işlem gördü.

Borsada yükseliş sürüyor

Dolar/TL kurunda tüm zamanların en yüksek seviyesi görülürken, BIST 100 endeksi de pozitif seyrediyor. Güne yüzde 0,44 artışla 1.139 puandan başlayan BIST 100 endeksi gün ortasında dalgalansa da gün sonuna doğru alışlar hızlandı.

Dolar tüm zamanların en yükseğinde

Dolar, sıkılaştırma hamlelerini görmezden geliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)