BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Et fiyatlarını 5-6 firma artırıyor'----

'Et fiyatlarını 5-6 firma artırıyor'

'Et fiyatlarını 5-6 firma artırıyor'
08 Temmuz 2017 - 17:18 www.finansgundem.com

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et fiyatlarını 5-6 firmanın yükselttiğini söyledi. İsim vermeyen Bakan Çelik, bu firmaları yakından izlediklerini gerekenin yapılacağını belirtti.

Kırmızı et fiyatlarında spekülasyon iddiaları tartışılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten önemli bir çıkış geldi. “Ette fiyat yükselten 5-6 firma var. Onları yakından takip ediyoruz. Gereken neyse yapacağız” diyen. Çelik, firmaları açıklamadı.

Çelik, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlardan Soğuk Hava Deposu İşletmeciliği’nin (BELSO) Oran’daki “Süt Satış Noktası”nın tanıtımına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Kurban Bayramı için hayvan varlığında herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

ÜRETİCİ İLE SORUN YOK

Çelik şöyle konuştu: “Kurban Bayramı için 1 milyon 200 bin büyükbaş ve 4 milyon küçükbaş hayvanımız var. Bu konu ile ilgili bir sıkıntı yok ama maalesef ramazan ayına girerken spekülatif oyuncular hemen devreye giriyorlar. Et fiyatlarıyla oynamaya kalktılar. Şimdi kilogramı 25-26 liraya karkas et satışı oluyor da neden 28-29 liraya kadar fiyatları çıkardınız? Bunlar tespit ediliyor.

Biz Et ve Süt Kurumu (ESK) olarak regülasyona başlayalı daha 1 yıl oldu. Biz üreticinin kârını kesinlikle güvence altına alıyoruz. Üretici ile ilgili bir sorun yok. Haksız kazanç sağlayanlar ve 80 milyonun çok daha pahalı tüketimine vesile olanlar var. Bunlar 5-6 firmadan ibaret. Bunlara müsaade etmeyeceğiz.”

Kurban pazarlarına dişi hayvanların sokulmayacağını yineleyen Çelik, “Artık üreme durumu olmayan veya laktasyon dönemini tamamlayan hayvanlarla ilgili kesim raporla olacak ama genel itibarıyla kurban alanlarına dişi hayvan sokulmayacak” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 7-8 DÜŞMELİ

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarının yüzde 7-8 ucuzlaması gerektiğini söyledi. Kırmızı karkas et ve canlı hayvan ithalatına yönelik gümrük vergisi düzenlemelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tunç, kararname henüz yürürlüğe girmemesine rağmen toptan et fiyatlarının bir hafta içerisinde geçen yıla göre yaklaşık 2 lira düştüğüne dikkat çekti.

“Bu düşüş marketlere ve raflara yansımadı. Bugün 50 liraya ürün satan bir market ya da kasabın et fiyatını yüzde 7-8 düşürmesi gerek” diyen Tunç, karkas etin maliyetinin 24 lira olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazayım 09 Temmuz 2017 09:58

    çiftçi eziliyoda eziliyo. Şimdi bazı yerlerde süt bank türedi. Süt işleyen büyük fabrikalar eskiden sütü köylere gidip alır, paraları öder, vadeler, baya bir para,zaman , emek harcardı. şimdi bölgelere sütbanklar kuruldu. fabrikalar direkt sütü bunlardan alıyo(anlaşmalı), parayı çeki vadeli bunlara veriyor. çiftçi ise ürünü tek alan yer sütbanklara mecubur her koşula tamam diyerek veriyor. çiftçi ona evet, buna evet diyo taki tükenene kadar... ilerde ne olcak ? bu sütbankları kuranalar devletten teşvik alıp büyük hayvan süt üretim tesisi kuracak. on bin kişi doyarken, 5 kişi tirilyoner oalcak. devlette bu çiftçileri sgk dan , bağkurdan sosyal tesislerden doyurmak zorunda kalacak. üretimdeki vatandaşı tüketime itiyoruz. çalışana, çalışma diyoruz. bu sistem nereye gider ey bakan ??? biraz sahaya inin yahu. dünyadan haberiniz yok walla. avrupalı gelip köylerde araştırıyor. siz kendi memleketinizi bilmiyonuz.

  • Reyizlerin reyizi08 Temmuz 2017 23:47

    CeHaPe sorumlu.hükemette cehape olduguna göre

  • Mahallenin Delisi08 Temmuz 2017 22:55

    Kapatılan köy enstitüleri açılsın tarım ve hayvancılık gelişsin! Ankarada yan gelip yatmakla olmaz...

  • :)08 Temmuz 2017 20:20

    devlet kurum ve kuruluşları bakanlıkları adam gibi çalışsa geçmişte olduğu gibi düşük olur fiyatlar. tek suçlusu yönetememedir. Ki halada sorunu bulamıyorlar, aslında sorun ortada da çözemiyorlar. 5 yıl sonrasını göremiyorum. pozitife giden bişe yok

  • KILIÇ08 Temmuz 2017 18:47

    TEK ÇÖZÜM MERALARDA DEVLET ÇİFTLİK KURUP İŞLETMELİ VEDE SON ÇÖZÜM NOKTASI UÇSUZ BUCAKSIZ MERALARDAN FAYDALANMAKDIR.

  • Bence08 Temmuz 2017 17:45

    Et Fiyatları artışından Kılıçdaroğlu sorumlu.Hükümetin hiç sorumluluğu yok.Onlar konuşur fiyatlar artar.Kendileri de durumdan şikayetçi olurlar fakat hiçbir şey yapmazlar.

  • BOŞ08 Temmuz 2017 17:41

    bu hükümet üyeleri kadar boş konuşan bir hülümet daha olamadı. devamlı konuşuyorlar sıfır icraat. Gerçi dış politikada da caydırıcılığımız sıfır. Bütün kırmızı çizgilerimiz pembe oldu