BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEt fiyatları aldı başını gidiyor!----

Et fiyatları aldı başını gidiyor!

Et fiyatları aldı başını gidiyor!
24 Ocak 2016 - 08:22 www.finansgundem.com

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, artan et fiyatları hakkında konuştu

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Bir kilo kıyma 45 lira. 45 liraya kıyma olur mu? Et fiyatları almış başını gidiyor” dedi.

Yetkin, son dönemde et fiyatlarının yeniden yükselme trendine girdiğine dikkati çekerek, hayvancılığa verilen teşviklerin artırılmasını, yem fiyatlarının düşürülmesini sağlayacak önlemlerin alınmasını, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) güçlendirilerek piyasayı düzenleyebilecek güce kavuşturulmasını beklediklerini belirtti. 

Yetkin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in geçen hafta düzenlenen 15. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi’ndeki “et  ithaline karşıyız” açıklamasıyla ithal et lobisinin hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Et fiyatları yükselince ithalatın gündeme geldiğine işaret eden  Yetkin, “İthalat başlayınca fiyatlar geçici olarak düştüğü için hayvanlar kesiliyor, küçük üretici iflasa sürükleniyor. Bunun sonucunda teşvikler boşa gidiyor ve et fiyatları yeniden yükseliyor.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)