BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Esnaf yazarkasa/pos alamıyor'----

'Esnaf yazarkasa/pos alamıyor'

'Esnaf yazarkasa/pos alamıyor'
06 Ekim 2013 - 08:50 www.finansgundem.com

Bendevi Palandöken, “Yüzbinlerce esnaf parasızlık nedeniyle yeni POS cihazını alamadı” dedi

Yeni nesil yazarkasa/POS cihazlarının kullanım zorunluluğu ile ilgili uygulamanın 1 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüzbinlerce esnaf parasızlık nedeniyle yeni POS cihazını alamadı” dedi.
Yeni POS cihazlarının büyük işletmeler için avantaj sağladığının altını çizen Palandöken, “Bu işten yine esnaf zararlı çıktı. Bankalar, belli bir ciro taahhüdü veren işletmelere yeni cihazları hediye ediyor. Örneğin bir banka, aylık 5 bin lira ciro taahhüdü verenler işletmelere bu cihazları hediye ediyor. Dolayısıyla, büyükler yeni nesil POS cihazlarına bedava sahip olurken, küçük esnaf 2 bin liraya varan cihaz bedellerini ödemek zorunda” dedi.
ALAMAYANA CEZA
Şu ana kadar sadece 50 bin esnafın yeni uygulama nedeniyle POS cihazını alabildiğini ve 250 bin esnafın ise bu cihazı alamadığını anlatan Palandöken, “Eğer yeni süre verilmezse yeni nesil POS cihazı alamayan bu işletmelerin tamamı ceza yiyebilir. Bu arada birçok esnafımızda seyyar POS cihazlarını bankalara iade edip sabit POS’lara geçiyor. Eldeki eski yazar kasaların değerlendirilmesi ile ilgili bir gelişme bulunmuyor” şeklinde konuştu. Bendevi Anadolu’nun birçok yerinde halen POS cihazı kullanılmadığını ve alış verişlerin nakit yapıldığını da ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)