BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski vekil savunma yaparken ağladı----

Eski vekil savunma yaparken ağladı

Eski vekil savunma yaparken ağladı
05 Mayıs 2014 - 15:29 www.finansgundem.com

AK Parti milletvekilleri, 4 eski bakanla biraraya geldiği toplantıda Erdoğan Bayraktar savunmasını yaptıktan sonra gözyaşlarını tutmadı

AK Parti milletvekilleri, 4 eski bakanla Meclis Genel Kurulu’ndan önce genel merkezde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bu toplantı, haklarında soruşturma önergesi verilen dört eski bakanın ilk savunma yeri oldu. Bakanlar, tek tek söz alarak kendilerini savundular. Bayraktar, konuşurken ağladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, dün sabah, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve partinin yönetiminin başkanlığında yapılan kahvaltılı toplantıda, söz alan Zafer Çağlayan 700 bin dolarlık saat iddiasıyla ilgili bilgi verirken, saatin fiyatından söz etmedi. Çağlayan, “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim” dedi.

BAYRAKTAR AĞLADI

Daha sonra söz alan Bayraktar ise “Benim adımın karıştırıldığı dosya ile ilgili zaten takipsizlik kararı verildi. Bütün bu asılsız iddialar nedeniyle çok zor durumdayım. Meclis’e gelemiyorum, çalışmalara katılamıyorum, gece gündüz ağlıyorum, çok zor durumdayım. Seçim öncesi böyle bir sıkıntı yaratığım için hepinizden tek tek özür diliyorum” savunmasını yaptı. Bayraktar, sözlerini bitirdikten sonra da ağlamaya başladı.

GÜLER’DEN KASALARA YORUM YOK

Güler de Rıza Zarrab ile nasıl tanıştıklarını anlattı, rüşvet iddialarını yalanladı. Güler, oğlunun yatak odasında bulunan kasalara ilişkin herhangi bir şey söylemedi.

VEKİLLER SORU SORDU

Milletvekillerini kahvaltıda dört bakana soru sordukları ve soruların büyük bölümünün Rıza Zarrab ile ilgili olduğu öğrenildi. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Bayraktar dosyasına verilen takipsizlik kararıyla ilgili olarak, “Biz de düşündük, süreç başlamıştı, önergeler verilmişti. Şimdi bunu ayırırsak, her şeyin ertelenmesi gerekecekti. Muhalefet de bunu kullanabilirdi. Süreç başlasın belki komisyon aşamasında yeniden bakarız” dedi.

Canikli, yapılacak gizli oylamalarda parti kararı alınamadığını, ancak AK Parti olarak komisyon kurulması yönünde tavırları olduğunu milletvekillerine anımsattı.

Toplantıda, Meclis’teki ziyaretçi yasağı da gündeme geldi. Bir çok milletvekili uygulamadan memnuniyetini dile getirirken, bir milletvekili, “Milletle aramıza mesafe koymayalım” dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı05 Mayıs 2014 16:21

    önce komplo montaj dublaj diyorlardı sonra ama herkes hata yapabilir diğerleri de çalıyordu diyorlar...

  • xxxx05 Mayıs 2014 16:18

    siyaset Bayraktar a göre değil.Bayraktar dürüst kişi,,ona da maalesef bulaştırıyorlar.

  • sade vatandaş05 Mayıs 2014 16:04

    herhangi birinin kuruş hakkı geçse nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum, kalp kırdığımda dahi kulhakkıdır diye üzülüyorum, yolsuzluk yapanlar ise alayı soyuyorlar ama yine de umurlarında değil, o kadar alışmışlar ki duruma...

  • hacı05 Mayıs 2014 15:48

    bayraktar da biraz yüz varmış yine, yazıklar olsun onca zenginlikle bir de islam mesajları verip insanları aldatıp yetimin hakkını soyanlara, vatandaşa ağır vergiler ödetenlere. Allah siz mühlet veriyor bilesiniz... bu hırsızlığı aklayan toplum size destek verse dahi ben mahşerde size tek başıma kalsam bile hakkımı helal etmeyeceğim.. yolsuzluk bir tek sahibini bağlamaz tüm toplumu bağlar..bir ülkede yolsuzluk, adaletsizlik yapanlar aynı zamanda çocuk ölümlerinden, işlenen suçlardan, toplum ahlaksızlığından da sorumludur çünki bu durum domino şeklinde ilerler, toplumları bitirir