BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Varlık Fonu Başkanı Bostan 'kayıp komisyon'dan tutuklandı!----

Eski Varlık Fonu Başkanı Bostan 'kayıp komisyon'dan tutuklandı!

Eski Varlık Fonu Başkanı Bostan 'kayıp komisyon'dan tutuklandı!
25 Haziran 2023 - 22:53 www.finansgundem.com

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna hakkında şok iddia! '25 milyon dolarlık kayıp komisyon' soruşturmasında iki ismin tutuklandığı ortaya çıktı.

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve Yatırım Danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna hakkında 'kayıp komisyon' iddiası ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre 2018'de Maliye ve Hazine Bakanlığı'na atanan Berat Albayrak, Varlık Fonu'nda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit etti.

ERDOĞAN: DDK İNCELESİN

Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve Yatırım Danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği öğrenildi. Ortaya çıkan bu ayrıntılardan sonra olaya Cumhurbaşkanı Erdoğan el koydu. Olayı Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesini istedi.

25 MİLYAR DOLARLIK FON BULUNDU MU?

İddialara göre yurt dışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söyleyen Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık bir komisyon karşılığında bu işe soyundu. Ancak istenen fon alınamadığı gibi 25 milyon dolarlık komisyon da buhar olup uçtu.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ, İKİ İSİM DE TUTUKLANDI

Devlet Denetleme Kurulu 1 yılı aşkın bir sürenin ardından raporunu tamamladı. Raporda oklar, Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna'yı gösteriyordu. Tamamlanan raporun ardından savcılık harekete geçti. Savcılığın talimatı üzerine eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna gözaltına alındı. Savcılık tarafından sorgulanan Bostan ve Göktuna tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Bostan ve Göktuna hakkında tutuklama kararı verdi. İkili, işlemlerin ardından Silivri Cezaevi'ne konuldu.

2016’DA VARLIK FONU BAŞKANLIĞI'NA ATANDI

Mehmet Bostan, Kasım 2016'da Varlık Fonu'na başkan olarak atanmıştı. 11 ay boyunca Varlık Fonu'nu yöneten Mehmet Bostan, Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alınmıştı.

Mehmet Bostan Petkim'den ayrıldı

Mehmet Bostan’ın Turkcell’deki görevi bitti

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan oldu