BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMehmet Bostan’ın Turkcell’deki görevi bitti----

Mehmet Bostan’ın Turkcell’deki görevi bitti

Mehmet Bostan’ın Turkcell’deki görevi bitti
29 Mart 2018 - 18:07 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı görevi 7 ay süren Mehmet Bostan’ın Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği de 5 yıl sonra sona erdi

FINANSGUNDEM.COM

“Daha güçlü bir Türkiye için” parolasıyla ülkenin öncelikli yatırımlarına kaynak sağlamak adına, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek hedefiyle kurulan Türkiye Varlık Fonu eski başkanı Mehmet Bostan’ın Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği de sona erdi.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü’yken Ağustos 2016’da kurulan Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı’na atanan Bostan, Kasım ayında oturduğu koltuktan 9 ay sonra kalktı. Bostan 7 Eylül 2017’de ani bir kararla Fon Başkanlığından alındı.

YÖNETİME YENİ İSİMLER GİRDİ

O günden bu yana, 2013 yılında getirildiği Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmeye devam eden Mehmet Bostan, 5 yıl sonra bugün göreve veda etti. Turkcell Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Yönetim Kuruluna Üyeliklerine yeni isimler seçildi.

Kararla birlikte Mehmet Bostan, Jan Rudberg ve Erik Belfrage Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrıldı. Yerlerine ise ana ortak tarafından aday gösterilen Ingrid Stenmark, Tuvan Yalım ve Mustafa Kıral getirildi.

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

Şirketten KAP’a gönderilen açıklama şöyle:

“Gündemin Bağımsız üyeler dışında kalan Yönetim Kurulu üyeliği seçimine ilişkin 9. maddesine ilişkin şirketimiz hissedarı Turkcell Holding A.Ş'nin teklifinin oylanması neticesinde mevcut Yönetim Kurulu üyelerinden; Jan Erik Rudberg'in yerine Mustafa Kıral, Erik Jean Christian Antoine Belfrage'in yerine Hasan Tuvan Yalım ve Mehmet Bostan'ın yerine Ingrid Maria Stenmark'ın 3 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmesi onaylanmıştır.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)