BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski petrol kralı Batista’ya 30 yıl hapis----

Eski petrol kralı Batista’ya 30 yıl hapis

Eski petrol kralı Batista’ya 30 yıl hapis
04 Temmuz 2018 - 17:16 www.finansgundem.com

Bir zamanlar dünyanın en zengin insanlarından biriydi, şimdi ise hem parasız hem suçlu!

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tam 6 sene önce 35 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesindeki tek Brezilyalı olarak tüm dünyanın dikkatini çeken Eike Batista, 8. sıradaki yerini beğenmeyip, “2015'te en zengin ben olacağım" demişti. Ancak tam aksi oldu. 2015 yılında tüm servetini kaybetti. Hakim, 544 milyon dolarlık haciz kararı verince ünlü işadamının Lamborghini dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, cep telefonlarına, saatlerine ve 32.500 dolarlık nakit parasına el kondu. Gazeteler “Dünya böyle bir çöküş görmedi” manşetini atarken, 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim'e kafa tutan Batista 1 kuruşa muhtaç hale düştü.

İki yıl sonra ise ‘yolsuzluk operasyonu’ kapsamında hakkında kamu ihalelerinde çıkar sağlamak amacıyla rüşvet verdiği iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Rio de Janeiro eski valisi Sergio Cabral'ın yabancı banka hesaplarına 16,5 milyon sterlin yatırdığı suçlamasıyla aranan Batista, ABD'den Brezilya'ya döndü.

Uçaktan inince gözaltına alındı. Batista sadece, “Adalete cevap vermeye dönüyorum. İşleri temizlemek için geri dönüyorum” demekle yetindi. Yolsuzluk ve para aklama iddialarına ilişkin yorum yapmadı, susmayı tercih etti! Kendi kurduğu şirket ile sahte kuyular üzerinden hükümetten pahalı ruhsatlar toplayan Batista, skandal ortaya çıkınca geri ödeme yapma durumuyla karşı karşıya kaldı. Tüm bu suçlamalar ise dava konusu oldu.

Ve o zaman açılan dava bugün sonuçlandı. Yolsuzluktan, rüşvetten suçlu bulunan Eike Batısta 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Petrol krallığını ve göç kamaştıran servetini kaybeden ünlü iş adamı için yolun sonu geldi: Hapishane…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)