BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErken seçim olursa AK Parti'nin oyu ne olur?----

Erken seçim olursa AK Parti'nin oyu ne olur?

Erken seçim olursa AK Parti'nin oyu ne olur?
08 Temmuz 2015 - 13:04 www.finansgundem.com

ORC Araştırma'nın yaptığı en son erken seçim anket sonuçlarına göre AK Parti oy oranı artıyor...

Erken seçim anket sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirme ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki'den geldi.

Pösteki'ye göre olası bir erken seçimde AK Parti oylarında yükseliş yaşanacak. AK Parti'nin 7 Haziran'da kaybettiği oyları erken seçimde geri alacağını söyleyen Pösteki, AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olabileceğini söyledi.

Ajanshaber'e konuşan Pösteki şunları söyledi:

AK Parti’nin erken seçimlerde bir takım görüşler tarafından zararlı çıkacağı belirtiliyor. Suriye politikası ya da iç sorunlar geçici bir hükümetle seçime girecek olan AK Parti için faydalı olmayacağı düşünülüyor. Ancak tabloya baktığımızda bana göre, AK Parti erken seçimlerde oylarını arttıracak. Aynı zamanda tek başına tekrar iktidarlığı yakalaması da ihtimal dâhilinde görülüyor.

AK Parti’nin oylarını düşeceğimi fikrine katılmıyorum. Çünkü sahada şu an yapmış olduğumuz bir anket var. Bu ankette böyle bir ihtimali doğrulamıyor. AK Parti aksine giderek kaybettiği oyları geri almakta.

ERKEN SEÇİMDE SEÇMEN TERCİHİ DEĞİŞİR Mİ?

Olası bir erken seçimde AK Parti ve HDP oylarında bir hareketlilik yaşanacaktır. Bu durum AK Parti'nin lehine olacaktır. Bunun yanı sıra CHP ve MHP'nin oylarında büyük bir değişim olması olasılıklar arasında daha az bir ihtimal taşıyor.

RAFA KALDIRILAN SORUNLAR AK PARTİ OYLARINI DÜŞÜRÜR MÜ?

Türkiye’nin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin rafa kaldırma ihtimali AK Parti’ye zarar
getirmeyecek. Aksine çözümsüzlüğü gören seçmenler AK Parti’yi tercih edeceklerdir. Bunun yanı sıra çözüm sürecinin mimarı olarak AK Parti gösteriliyor. AK Parti dışında başka bir partinin iktidara gelmesi de süreci zor bir duruma sokacağı kamuoyu tarafından biliniyor.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN OLMAZSA OLMAZI…”

AK Parti Çözüm sürecinin olmazsa olmazlarındandır. HDP noktasında çözüm sürecini onaylayanlar, kesinlikle süreçteki kilit partinin AK Parti olduğunu kabul ediyor.
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep 09 Temmuz 2015 01:46

    Ek = Yeniden seçim veya erken seçim ,aynen şuna benziyor = ''Ben begenmedim , al oyuncaklarını , ver oyuncaklarımı , küstüm , barışmam için ille de dedigimi yap , ya ben ya hiç ...'' Bu mu demokrasi ?? Yeni bir seçimde bunun faturası kime kesilir ?? Elbette iktidardaki partiye ...bu defa daha da düşer oyları !!

  • Zeynep09 Temmuz 2015 01:39

    Ekrem Eren - Siz gündemi bile takip etmeden suçluyorsunuz belli ...şu an Mhp 'nin kalesi sayılan 70 bin şirketli orta ve küçük işletmelerin dahil oldugu Kosgeb 'e baskın ve soruşturma açıldı hem de ''darbe ''suçlaması ile hükümet tarafından ...hala neyin suçlaması bu Mhp 'ye ??

  • vatansever09 Temmuz 2015 01:11

    ek gösterge ve vaatlerde bulunulmalı vatandaş akp de kndi menfaatinde birşey bbulamıyor

  • ekrem eren08 Temmuz 2015 19:49

    helal sana bahçeli,amacın akpyi tek başına iktidar edecek formulü hayata geçirmek.

  • Havuz Anketçiler08 Temmuz 2015 18:39

    Bu şirketin daha önceki seçimlerde yaptığı tahminlerden amacının ne olduğu biliniyor. En son seçimde % 47 civarı oranlar verdi % 40 çıktı!! Ben olsam bir daha anket yapmam, böyle açıklamalarda yapmam utanırım :)

  • YASEN08 Temmuz 2015 18:11

    OZAMAN ORAYA YÜZEREK GİDİVER

  • syriza08 Temmuz 2015 16:06

    çipras keşke bizim başbakanımız olsaydı adamın kralı fotoğraf 10 numara bide bizimkine bak model anadol gibi

  • POLAT08 Temmuz 2015 15:45

    YINE NE VARSA AK PARTİ DE DİĞERLERİNİ DE GÖRDÜK BU SEÇİMDE HEPSİ BOŞ PARTİYMİŞ BİR KEZ DAHA ANLADIM...

  • RONIN08 Temmuz 2015 14:50

    BÖYLE BİR SIKINTILI ORTAMDA HÜKÜMET KURULAMIYORSA DEMEKKİ BİR DAHA SANDIĞA GİDİPTE OY VERİRSEM NAMERTİM. CB KENDİNE UYGUNU ARIYOR SON DAKİKAYA KADAR.BEN BU ÜLKEDEN UMUDUMU KESTİM...

  • ORC08 Temmuz 2015 13:44

    Bunun geçen seçimde yaptığı ankette %46 AKP çıkmıştı. Bu manipulasyoncular için AKP'nin oyu hiçbir zaman düşmez zaten!!!

  • ORC08 Temmuz 2015 13:42

    Bunun geçen seçimde yaptığı ankette %46 AKP çıkmıştı. Bu manipulasyoncular için AKP'nin oyu hiçbir zaman düşmez zaten!!!

  • RONİN08 Temmuz 2015 13:21

    BU KAFAYLA ARTAR...

  • ahmet08 Temmuz 2015 13:20

    MHP Kendei seçmenini oy verdiğine pişman ettirecek her şeyi yapmağa başladı böyle giderse baraj altına bile gidebilir.Halaçoğlunun dediğine bakın AKP meclis başkanı seçiminde dinsiz partinin adamını seçdirdiniz dermiş. Koreli ve çinli ikiside çekik gözmüş.