BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEreğli'de maden ocağında göçük meydana geldi----

Ereğli'de maden ocağında göçük meydana geldi

Ereğli'de maden ocağında göçük meydana geldi
13 Eylül 2023 - 15:30 www.finansgundem.com

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Armutçuk madeninde tavan çökmesi meydana geldi. Ocağın eksi 450 kotunda meydana gelen göçükte 1 madenci yaşamını yitirdi 6 madenci yaralı olarak kurtarıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi. İddiaya göre göçük maden ocağında işçiler çalıştığı sırada meydana geldi.

Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13.45 sıralarında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

ZONGULDA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Vardiyada 280 kişinin çalıştığını söyleyen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada; 'Maden ocağının eksi 450 kotunda göçük altında kalan 4 işçimizi kurtardı arkadaşlarımız, ilk çıkarılan işçimiz maalesef kurtarılamadı hayatını kaybetti. Diğer 3 işçimizden 1 tanesinin ciğerlerinde patlama var onun durumu biraz ağır. Baretlerdeki çipler işçilere çabuk ulaşılmasını sağladı. Şu anda kurtarma çalışması tamamlandı, göçük altında kalan yok. Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız."dedi.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, Zonguldak Ereğli'de maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Göçük altında kalan 4 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı" denildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" paylaşımında bulundu.

MÜFETTİŞLER OLAY YERİNE İNTİKAL ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili araştırma yapmak üzere uzman müfettişlerin olay yerine ulaştığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte vefat eden işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yaralı işçilere de acil şifa dileğinde bulunan Işıkhan, "Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)