BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın zaferini dış basın nasıl gördü ----

Erdoğan'ın zaferini dış basın nasıl gördü

Erdoğan'ın zaferini dış basın nasıl gördü
11 Ağustos 2014 - 08:05 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması dış basında da geniş yer buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin birinci turunda cumhurbaşkanı seçilmesi ABD ve Avrupa medyasında da geniş yer buldu. Fransız Le Monde Gazetesi, haberi "Seçimlerin favorisi galip geldi" şeklinde verdi.

İngiliz Independent Gazetesi de "Erdoğan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı unvanına sahip oldu" başlığını kullandı.

BBC, Erdoğan'ın Türkiye için yeni bir devrin işaretini verdiğini manşetine taşırken, The Telegraph Erdoğan'ın iktidardaki gidişatını sağlamlaştırdığına dikkat çekti.

The Guardian Gazetesi ise haberi "Katılımın az olduğu seçimlerden Erdogan zaferle ayrıldı" şeklinde verdi.

Belçika'nın Le Libre Beljik Gazetesi "5 yıl daha ülkenin dizginleri Erdoğan'ın elinde" derken, Alman Bild Gazetesi "Sultan kazandı" manşetini attı.

NY Times, ''Kolay bir zafer kazandığını'' belirttiği Erdoğan'ın Türkiye'nin en az 5 yıllık siyasi hayatını domine edeceğini yazdı. Wall Street Journal Gazetesi de Erdoğan'ın seçimi çok rahat kazandığına değinerek, bu sonucun Erdoğan'ın iktidarını daha da sağlam biçimde pekiştireceğini yazdı.

Amerikan haber ajansı Associated Press, Erdoğan'ın ilk kez halk tarafından yapılan seçimde birinci turda zaferini ilan ederek en az 5 yıl daha ülkenin başında yer almayı garantilediğini yazdı. Amerikan televizyon kanalı CNN, Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçim sonuçlarıyla ilgili haberini, ''Türk Başbakanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını kazandı'' başlığıyla verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)