BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın sözünün üzerine söz söylemem!----

Erdoğan'ın sözünün üzerine söz söylemem!

Erdoğan'ın sözünün üzerine söz söylemem!
27 Nisan 2015 - 09:39 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde gelinen son aşamayı ve gündemdeki tartışmaları değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin duraksadığı iddialarına açıklık getirdi. Akdoğan, Erdoğan'ın izleme heyetini ve Dolmabahçe görüşmesi tasvip etmediğini açıklaması üzerine aralarında bir anlaşmazlık oldu mu sorusuna "Ben Erdoğan'ın sözünün üzerine söz söylemem" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Habertürk Gazetesi’nden Kübra Par ile yaptığı röportajda gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. İşte o röportajın bir bölümü:

"PARTİ İÇİ POLEMİKLER TABANA TEDİRGİNLİK VERMİŞ OLABİLİR"

AK Parti tabanında bir mutsuzluk hissetmiyor musunuz?


Hissetmiyorum. Parti içi polemikler tedirginlik verebilir, kitlemizi üzebilir. Bu konular kapandığı için bir şey duymadık. İç bütünlüğümüzü korumamız çok önemli. Büyük saldırılarla baş edebildiysek, millet yanımızda olduğu için ve iç bütünlüğümüzü koruyabildiğimiz içindir.

Yolsuzluk iddiaları, Abdullah Gül'ün uzaklaşması, ekonomideki dalgalanma, Bülent Arınç'ın Erdoğan çıkışı... Bunlar tabanı rahatsız etmedi mi yani?

Abdullah Bey'le ilgili bir sıkıntımız yok herkes onu el üstünde tutar, kimse ona karşı olumsuz bir tavır içinde olmaz. Onun ötesindeki polemikler tedirginlik vermiştir, ama onlar da geride kalmıştır. AK Parti seçmeninin kafasına takılan bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Ekonomideki dalgalanma ve doların yükselişi konusunda muhafazakâr kesimden eleştiri alıyor musunuz?

Bunlar konjonktürel dalgalanmalar. Avrupa'da ciddi şekilde küçülme ve gerileme var ama Türkiye büyümeye devam ediyor. Ekonomide psikoloji önemlidir. Şu an psikolojinin kötü olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'ye karşı umut ve güven var.

İş dünyasında tedirginlik yok mu?

Yok. Sadece "HDP barajı geçemezse istikrar bozulur mu" diye bir yanlış algı var. Bu düşünceler HDP'lilerin sert açıklamalarından ve tehditlerinden dolayı ortaya çıkıyor, itibar etmemek lazım.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE DURAKSAMA OLMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Deklarasyonu'na karşı olduğunu söylemesinden sonra Çözüm sürecinde yeni bir tıkanma dönemine mi girildi?


Duraksama olmadı, çalışmalar devam ediyor. Ama seçim sürecine girildiği için gündemde arka plana düştü. Seçimden önce PKK silah bırakma kongresini toplasaydı iyi olurdu, ama olmadı. HDP, böyle bir terör örgütü yokmuş gibi Batı'da hava atma derdinde. "Silahsız çözümü vurgulayacağız" diyor, ama PKK'ya 'silah bırakma' çağrısı yapmıyor.

Erdoğan'ın izleme heyetini ve Dolmabahçe görüşmesi tasvip etmediğini açıklaması sizin için sürpriz oldu mu? Aranızda iletişimsizlik mi yaşandı?

Ben Tayyip Bey'in sözünün üzerine söz söylemem. Esas ve bağlayıcı olan onun sözüdür. Polemik üretmem, söylediğini esas kabul ederim. İletişim eksikliği varsa bizden kaynaklanmıştır.

Bülent Arınç'ın "Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hükümetimizi de yıpratır" açıklamasını nasıl karşıladınız?

Bu tür içe dönük polemik açıklamaları, tedirginlik yarattığı için üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum. İlgili kurumlarda görüşümü bildiririm ve değerlendirmelerimi yaparım. Çözüm süreci Tayyip Erdoğan'ın başlattığı, Ahmet Davutoğlu hükümetinin devam ettirdiği bir süreçtir. Günübirlik açıklamalara çok takılmamak lazım.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Söz27 Nisan 2015 09:54

    Sözü üzerine söz söylemem diyerek iradem yok diyor. Ve biz halk olarak sayın vekillerin bizi temsil ettiğini sanıyoruz. Iradesi olmadan komple biat ederek nasıl temsil edecek bizi? Ters değil mi bu durum Koçlar? Anlayan varsa beri gelsin.