BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan KHK'lar için ilginç yorum: Hayat risktir----

Erdoğan'dan KHK'lar için ilginç yorum: Hayat risktir

Erdoğan'dan KHK'lar için ilginç yorum: Hayat risktir
15 Şubat 2018 - 06:40 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında KHK'ların Meclis'e gelişi nedeniyle ileride maddi mağduriyetler olabileceği eleştirisine "Biz doğru olanı yapıyoruz, hayat risktir. Denetimden kaçmıyoruz" yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin son MKYK toplantısında, KHK’lar ve enflasyon konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Gizem Karakış'ın Hürriyet'teki haberine göre bazı milletvekileri kanun hükmünde kararnamelerle ilgili olarak “Kararlar Meclis’e geldiğinde denetime açılıyor. İlerleyen yıllarda bu ihraçların reddine karar verilebilir. Bu maddi olarak da mağduriyet yaratabilir” dedi. Erdoğan ise eleştiriler üzerine, “Biz doğru olanı yapıyoruz. Hayat risktir. Denetimden kaçmıyoruz” dedi.

Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MKYK’da yaptığı sunumda, Türkiye’nin taze kayısı ve haşhaş tohumu üretiminde dünyada ikinci, mercimek üretiminde dünyada üçüncü sırada yer aldığını anlattı. Yılmaz, “Domates üretiminde dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci sıradayız. Tütün üretiminde Avrupa’da birinci sıradayız. Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı üretiminde dünyada birinci sıradayız. Fındık, kiraz ve incir üretiminde dünyanın birincisiyiz” dedi.

Sunumda enflasyon ile ilgili de bilgi veren Yılmaz’ı dinleyen Erdoğan, faiz yüksek olduğu için enflasyonun düşmediğini söyledi. Erdoğan, “Enflasyonu domatese, ona buna bağlıyorsunuz, alakası yok. Enflasyon faize bağlı, domatese değil. Faiz yüksek olduğu için enflasyon düşmüyor. Faizi düşüremiyorsunuz” yorumunu yaptı. Erdoğan, Trump ile yaptıkları telefon görüşmesini de anlattı. Erdoğan, “Konuşmamızda Sayın Trump bana, ‘Bakanlarınız ABD’ye yönelik eleştirel konuşmalar yapıyor’” dedi. Ben de ‘Arkadaşlarımız doğru olanı yapıyor’ yanıtını verdim” diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kul15 Şubat 2018 10:45

    Çok kul hakkı yendi çok. Kimsenin de hakkını helal edeceğini sanmam. Bu dünyayı bilmem ama öte dünya için Allah mealen diyor ki "kul hakkıyla karşıma çıkmayın".

  • bir yorum 16 Şubat 2018 02:30

    Kul hakkıyla karşıma çıkma hangi ayette geçiyor da mealen veriyorsun.Ben Kur'anı biliyorum ama böyle bir ayete rastlamadım.Allah ŞİRK koşmuş olarak karşıma çıkma diyor.Çünkü şirk koşup bilinçli bir şekilde tevbe etmeden karşıma çıkarsan kesinlikle affetmem diyor.(nisa süresi 48 ve 116.ayetler bkz)