BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan İstanbul'a müjde: Boğaz'a 3.tünel geliyor----

Erdoğan'dan İstanbul'a müjde: Boğaz'a 3.tünel geliyor

Erdoğan'dan İstanbul'a müjde: Boğaz'a 3.tünel geliyor
07 Mayıs 2023 - 19:36 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray ve Avrasya tünellerinden sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olan Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ni hayata geçireceklerini açıkladı.

AK Parti'nin düzenlediği Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki Büyük İstanbul Mitingi'ne 1 milyon 700 bin kişi katıldı.

Çoşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projenin de müjdesini verdi.

"BOĞAZ'IN ALTINDAN GEÇECEK ÜÇÜNCÜ TÜNEL OLACAK"

İstanbul'da Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, boğaza üçüncü bir tünel daha yapılacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olacak" dedi.

Yapılacak olan yeni tünelden günde 6 buçuk milyon vatandaşın yararlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük İstanbul Tüneli'yle günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un trafiğine önemli katkı sağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Dünya'nın ilk 3 katlı tüneli olma özelliğini taşımakta. Proje ile boğaz, tek seferde geçilerek binlerce metre tünel yapım maliyetinden ve süresinden tasarruf edilmiş olacak. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneli ile FSM Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tüneli birleştirilip, tek tünel ile geçilecek. Karayolu ve metro ulaşımını ortaklaşa sağlaması bakımından büyük önem taşımakta.

Erdoğan: Küresel tefecilerden borç dilenmeyiz

 

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle inşa edeceğiz