BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çok önemli açıklama ----

Erdoğan'dan çok önemli açıklama

Erdoğan'dan çok önemli açıklama
23 Şubat 2015 - 17:15 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Şah Türbesi operasyonu ve Bakanlar Kurulu toplantısı için açıklamalar yaptı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Şah türbesinin nakil işlemi konusunda konuştu. Erdoğan "Süleyman Şah asla bir geri çekilme ve ecdadımızın tarihinden vazgeçme değildir." dedi.

Erdoğan, "Bu taşınma işlemi ile Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor" diye konuştu. 

Erdoğan ayrıca 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu hakkında değerlendirmede bulunarak, "Türkiye bu taşıma işlemiyle anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından vazgeçmiş değildir. Yine aynı şekilde toprağımız Suriye sınırları içerisinde mevcuttur. Şu anda nakli kubur yapılan bölge aynı şekilde yine askerlerimiz tarafından koruma altına alınmıştır. Bu taşınma işlemi ile Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor" dedi. Erdoğan, ayrıca 9 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını açıklayarak, "Ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde hükümetimizle Bakanlar Kurulu üyelerimizle burada kapsamlı değerlendirmeler yapacak, hem mevcut durumu ortaya koyacak hem de bundan sonrasına ilişkin hazırlıkları gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici köy korucularından bir heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı.

ESED REJİMİ İLE AYNI ÇİZGİYE GELMİŞ OLMALARI ESEF VERİCİ
Burada koruculara hitap eden Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu’na yönelik eleştirilere yanıt vererek, şunları söyledi:

"Tarihimizin bizlere bir emanetidir. bugüne kadar emaneti titizlikle koruduk. Daha önce türbenin yeri iki defa değiştirilmişti. Bu üçüncü kez bir değişim oldu. Yapılan barajlar nedeniyle bu değişiklikler olmuştu. Bu defa da olağanüstü güvenlik şartları nedeniyle türbe, daha güvenli bir yere nakli kubur ile aktarıldı. Bölgede bildiğiniz gibi çok çetin çatışmalar yaşanmaktadır. Operasyonunun gerekçesi güçlüdür. İcrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş sadece türbeyi, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve geçici bir taşıma işlemidir. Türkiye bu taşıma işlemiyle anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından vazgeçmiş değildir. Yine aynı şekilde toprağımız Suriye sınırları içerisinde mevcuttur. Şu anda nakli kubur yapılan bölge aynı şekilde yine askerlerimiz tarafından koruma altına alınmıştır. Şu an için türbeyi korumakla görevli askerlerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önde geliyor. Bu taşınma işlemi ile Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor. Biz bu oyunları bozarken içerideki birtakım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletlerine ithamlar yöneltmeleri gerçekten çok üzücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimi ile aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir. 1939’da ve 1975’te baraj yapımı sebebiyle türbenin nakledilmesinde sorun görmeyenlerin 2015 yılında çok daha hayati bir sebeple yapılan nakil operasyonunu yerden yere vurmaları üzüntü vericidir. Türbe yine Suriye topraklarında Eşme Köyü bölgesine taşınmıştır. Bayrağımız artık Eşme bölgesinde dalgalanmaktadır."

TÜRKİYE BU TÜR KRİZ DURUMLARINDA...
Şah Fırat Operasyonunun aylardır süren çalışmalar sonucunda yapıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Nakil operasyonu sırasında bir astsubayımız elim bir kaza sonucu şehit oldu. Burada bir kez daha şehidimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Türkiye bu tür operasyonları geçmişte de defalarca yapmıştır. Süleyman Şah Türbesinin nakline tepki gösterenlerin Musul Başkonsolosluğumuzun basılması ve orada çalışanlarımızın rehin alınması olayında gösterdikleri tepkiyi de çok iyi biliyoruz. Şu anda mevcut operasyonda olay bir haftalık, bir aylık değil; aylardır bunun çalışmalarını ilgili birimlerimiz hep beraber yaptık. Plan gayet irade altında yürütüldü. Saat geldi an geldi, yapılmak suretiyle bu netice alındı. Türkiye bu tür kriz durumlarında kendi kararlarını verebilen inisiyatif kullanabilen ve kendi operasyonlarını yürütebilen bir ülkedir. Bundan hep birlikte gurur duymamız gerekir. Operasyonla ilgili olumsuz bir hava oluşturmak isteyenlerin Türkiye ve milletimizin menfaatlerini korumak gibi bir düşünceleri asla yoktur. Süleyman Şah Türbesinin naklini başarıyla gerçekleştiren hükümetimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi bir kez daha kutluyor, bu operasyonda emeği geçen herkese ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

BUNDAN SONRASINA İLİŞKİN HAZIRLIKLARI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mart’ta Bakanlar Kurulu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplayacağını belirterek, "9 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayımızda Bakanlar Kurulu’muzu bir kez daha toplayacağımızı da ifade etmek istiyorum. Ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde hükümetimizle Bakanlar Kurulu üyelerimizle burada kapsamlı değerlendirmeler yapacak, hem mevcut durumu ortaya koyacak hem de bundan sonrasına ilişkin hazırlıkları gözden geçireceğiz" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)