BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: İstanbul'da toplam 220 bin bina risk altında----

Erdoğan: İstanbul'da toplam 220 bin bina risk altında

Erdoğan: İstanbul'da toplam 220 bin bina risk altında
12 Nisan 2023 - 22:50 www.finansgundem.com

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere dair "6 Şubat bizim için bir milat, çok kararlı adımlar atmamız kesinlikle şart" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında 'Cumhurbaşkanı Özel' yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'un deprem bakımından öneminin ayrı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul'da toplam 220 bin bina ve yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

6 Şubat bizim için bir milat, çok kararlı adımlar atmamız kesinlikle şart.

1999 öncesi yapılan binaların risk analizini yapmaya başladık. Hakkaniyete dayalı bir dönüşümle, sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak.

Devletimiz böylesine büyük bir felaketin ardından 50-60 gün içinde konutları teslim etme tezini daha önceki afetlerde ispat etti.

Söz verdiysek yaparız. Deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarım bize güvensin, her birini en kısa zamanda sağlam, dayanıklı konutlara yerleştireceğiz.

Yarın Malatya'da depremden sonraki 66 gün içinde 100 bin konutun inşa sürecini başlatmış, mayıs sonuna kadar bu sayıyı 319 bine tamamlamış olacağız.

Kanal İstanbul'la rezerv şehirler meydana çıkacak, oralarda konut inşaatları başlayacak, kentsel dönüşümü kabul edenlere o rezerv şehirlerden yer vereceğiz.