BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiErdoğan: Cezayir ile vizeleri kaldıralım----

Erdoğan: Cezayir ile vizeleri kaldıralım

Erdoğan: Cezayir ile vizeleri kaldıralım
05 Haziran 2013 - 08:45 www.finansgundem.com

Kuzey Afrika turunda dün Cezayir'e giden Başbakan Erdoğan ekonomik ilişkiler için vizenin kaldırılmasını istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Cezayir arasında iş ve turizm alanında ilişkilerin gelişmesi için vizelerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyaret çerçevesinde Cezayir - Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, salona gelişinde Cezayirli işadamları tarafından ayakta alkışlarla karşılandı. Erdoğan foruma Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal ile birlikte geldi.
Erdoğan, forumda işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, "İşadamlarımızın yanında halklarımız arasındaki temaslar da giderek yoğunlaşıyor. İşte 100 bini aşkın turistin Cezayir'den Türkiye'ye gelmesi. Ama inanıyorum ki, bizden de bir o kadara buraya gelmesi lazım. İşte onun için bugün değerli kardeşimle şunu da konuştuk. 70'i aşkın ülkeyle bir vizeleri kaldırdık. İstiyorum ki Cezayir'le de vizeleri kaldıralım." şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın bu sözleri salondaki işadamları tarafından uzun süre alkışlandı. Bunu üzerine Erdoğan, "Evet çok ciddi bir konsensus var görüyorsunuz." dedi.
"ARAMIZDAKİ TİCART HACMİ 10 MİLYAR DOLARA ULAŞSIN"
Erdoğan şöyle devam etti: "İnşallah çok da fazla Cezayirli kardeşimizi kendi evleri olan Türkiye'ye, aynı şekilde vatandaşlarımı kendi evleri olan Cezayir'de görmek istiyoruz. İlişkilerimizdeki olumlu seyir ticaret rakamlarımıza da yansıyor. Ülkemiz Cezayir'in ithalarında 7., ihracatında ise 8. sırada yer alıyor. Aramızdaki ticaret hacmi  geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İstiyorum ki, aramızdaki ticart hacmi 10 milyar dolara ulaşsın. Bunu yapmamız lazım inşallah."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)