BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası: Seçim----

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası: Seçim

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası: Seçim
19 Haziran 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimin 2023'te gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin perde arkasını aktardı.

Buna göre yaklaşık 50 dakika süren görüşmede Erdoğan, Bahçeli'ye Kuzey Irak'a yönelik düzenlenen operasyon hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Bölgeden alınan bilgiler doğrultusunda 400’ün üzerindeki hedefin hava desteği ile vurulduğunu dile getiren Erdoğan’ın, kara harekatıyla da operasyonun etkili şekilde sürdürüldüğünü ifade ettiği aktarıldı.

Buna karşılık Erdoğan’a "Desteğim tamdır" diyen Bahçeli’nin, ihtiyaç duyulan her konuda sonuna kadar hükümetin arkasında olduklarını vurguladığı kaydedildi.

Görüşmede, HDP’nin iki vekilin milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası başlattığı yürüyüşün, ABD’de başlayan ve çeşitli ülkelere yayılan eylemler ve geçmişteki Gezi Parkı eylemleri ve Adalet Yürüyüşü girişimlerinin ekseninde ele alındığı öğrenildi. Bahçeli’nin, HDP’nin yürüyüşüne izin verilmemesinin doğru olduğunu, terör örgütüne zemin yaratacak girişimlere izin verilmemesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Bahçeli’den seçim açıklaması

‘Takdir sizin’

İki lider, temmuzda gerçekleştirilecek Meclis Başkanlığı seçimini de ele aldı. MHP, geçmişteki seçimde olduğu gibi Cumhur İttifakı zemininde Meclis Başkanı adayı çıkarmayarak AK Parti adayını destekleyecek. Bahçeli’nin konuya ilişkin olarak Erdoğan’a “Takdir sizindir” dediği öğrenildi.

Görüşmede erken seçim tartışmalarını “gereksiz” olarak niteleyen iki liderin, '2023’te teyitleştiği' bildirildi. Erdoğan Libya ve İdlib’deki gelişmeler konusunda Bahçeli’yi bilgilendirdi.

Ayasofya’nın ibadet açılmasına ilişkin ise MHP liderinin atılması planlanan adımdan memnuniyet duyduğunu, yargı kararının beklenmesine rağmen Ayasofya’nın 'Fatih’in kılıç hakkı' olduğunu ve buna Batı'nın karışamayacağını dile getirdiği ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)