BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Atatürk'ün İş Bankası hissesi Hazine'ye geçmeli----

Erdoğan: Atatürk'ün İş Bankası hissesi Hazine'ye geçmeli

Erdoğan: Atatürk'ün İş Bankası hissesi Hazine'ye geçmeli
17 Eylül 2018 - 05:20 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhuırbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Sayın Putin ile ikili konularımızı özellikle Suriye meselesini ele alacağız. İdlib’te bu süreç böyle devam ederse bunun katlanılması ağır sonuçları olabilir. Buna fırsat vermeden, hem Rusya hem koalisyon güçleri ile bir çözüm bulmamız lazım. Ay sonuna doğru BM Genel Kurulu’nda, ayrıca akabinde Almanya’ya yapacağım ziyarette bu konuları ele alma fırsatımız olacak. Temenni ediyorum ki alacağımız olumlu neticelerle bunu bir yere doğru inşallah taşıma imkanı buluruz.

"BATI GİBİ DAVRANAMAYIZ"

İdlib’te durum iki üç gündür sakin. Yapılan girişimlerin bir neticesini aldık gibi görünüyor. Fakat hâlâ biz tatmin olmuş değiliz. İşin siyasi ve insani yükünü Türkiye çekiyor. 3,5 milyon mülteci bizim ülkemizde. İdlib’ten yine bir göç harekâtı olursa insanların geleceği, sığınacağı yer yine Türkiye gözüküyor. Bizler bazı hazırlıkları yapmış vaziyetteyiz. Bu ön hazırlıklarla Suriye tarafında bazı çalışmalarımız var. Biz batı gibi davranamayız. Bizim davranışımız çok daha koruyucu olacaktır. Fakat yük de hafif değil, yük ağır. Bu ağır yükün altından kalkmak da kolay değil. Sabırla bu işi çözmeye, bunun altından kalkmaya gayret edeceğiz.

"ORTADA TERÖR DEVLETİ VAR"

(İnsani koridor için Rusya ile ortak operasyon söz konusu mu?) Biz Suriye’de üzerimize düşeni zaten yapıyoruz. Terör örgütlerinin hepsiyle mücadele ediyoruz. Ha keza, İdlib’te de yine terörle mücadelemiz var. İdlib’te 12 gözlem noktamız var, Rusya’nın 10 gözlem noktası var, İran’ın az sayıda var. Bu gözlem noktaları ile oradaki saf, temiz, masum insanları koruma gayreti içerisindeyiz. Ama şu anda rejimin acımasızlığını, oralarda nasıl terör estirdiğini herkes görüyor. Ortada bir terör devleti var. Orada estirilen bu teröre karşı nasıl tedbir alacağız? Koalisyon güçleri ne yapacak? Sayın Putin’in buraya bundan sonraki yaklaşımı ne olacak? İdlib’te içeride muhaliflerin arasında bulunan terör gruplarına karşı hep birlikte adımları atalım, tedbirleri alalım. Ama bahane üreterek orayı bombalamak gibi bir adımın içinde de olmayalım.

"BU YÜKÜ PAYLAŞMALARI LAZIM"

Silahların bırakılması, ateşkes, herkes için geçerli olan bir şey... İdlib’teki gözlem noktalarımızı güçlendirdiğimiz doğrudur. Bu meselede en sıkıntılı olan ülke Türkiye’dir. Bizim dışımızda oraya sınırı olan yok çünkü. 115 kilometre batıda, 915 kilometre kuzeyden sınırımız var. Her taraftan sınırı olan ülke biziz. Buradan çıkacak insanların geleceği yer de Türkiye. Buradan çıkıp İran’a gitmeyecek, Irak’a gitmeyecek, Rusya’ya, Almanya’ya, Fransa’ya gitmeyecekler. Herkesin geldiği yer Türkiye. Bu nedenle aslında Türkiye’ye yardım etmeleri, bu işin yükünü paylaşmaları lazım. Ama bu hususta yeterince duyarlı olduklarını söyleyemeyiz. O nedenle kusura bakmasınlar, biz de A’dan Z’ye kendi tedbirlerimizi almak durumundayız.

"HERKES PARSELASYONU YAPMIŞ"

Tablo ortada. Lafta herkes Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz ediyor. Ama uygulamaya baktığınız zaman herkes parselasyonu yapmış. Bir ülkenin 22 üssü var, bir diğerinin 5 üssü var. Üsler kurulmuş. Türkiye olarak bizim ise öyle bir derdimiz yok. Parselasyon, şu, bu derdinde değiliz biz. Nihai düşüncemiz: Bir, anayasanın hazırlığı; ikincisi ise seçimlerin içeride ve dışarıda tüm Suriyelilerin katılımı ile yapılması. Bunun neticesinde orada kimler var ise gelin hep beraber Suriye’yi terk edelim. Bundan daha başka çıkış yolu olamaz.

"BİZ REJİMİ TANIMIYORUZ"

(ABD terk edecek mi?) Ne diyorum? Hep beraber. Bize diyorlar ki: ‘Bizi buraya rejim çağırdı.’ Biz de diyoruz ki: ‘Sizi rejim çağırdıysa bizi de buraya Suriye halkı çağırdı.’ Aramızdaki fark bu. Biz rejimi tanımıyoruz, Suriye devletini tanımıyoruz, onlar tanıyor. Biz Suriye halkını tanıyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlar bizi davet etti, biz de bu davet üzerine gittik. Şu anda kimse orada İdlib’te ellerinde Rus bayrakları ile dolaşmıyor, ABD bayrakları ile dolaşmıyor, Alman ya da Fransız bayrakları ile dolaşmıyor. Türk bayrakları ile dolaşıyor. Bunun bir anlamı var. Biz bu mağdur, mazlum insanları yalnız bırakamazdık, kaldı ki bunların birçoğu ile akrabalık ilişkimiz var, ilişkilerimiz bu kadar derin.

"SÖZÜMÜZDE DURDUK"

(ABD YPG’den vazgeçer mi?) Bizim tavrımız son derece net. Tavrımız ne ise böyle devam edecek. Niye geri adım atalım? Biz, iki ileri bir geri, böyle bir mantıkla hareket eden bir ülke değiliz. Biz Türkiye’yiz. Gereği neyse bunun gereğini yapacağız. Afrin’i malum o terör örgütlerinden temizledik. Bunun için kimseden izin almadık. Biz sadece Suriye halkının davetine icabet ettik. Şimdi de İdlib’de Rusya ile olumlu şekilde bunun ilk adımını Sayın Putin ile biz Hamburg’taki G-20 zirvesinde konuştuk. Şu ana kadar neyi konuştuysak harita üzerinde aynı istikamette yolumuza devam ettik. Sözümüz ne ise o sözümüzde durduk. Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Burada bir zulüm var, bu zulmün de karşısında duracağız.

"ALMANYA ZİYARETİNDEN ÜMİTLİYİM"

(Almanya ziyareti) Almanya ile olan münasebetlerimizi, siyasi, askeri, ekonomik, ticari, her açıdan ele alacağız. Terörle mücadele de ele alacağımız konulardan bir tanesi olacak. Almanya bizler gibi bu işi çok ciddiye almış vaziyette. Uzun bir aradan sonra Almanya ile böyle bir görüşme bundan sonraki süreci inşallah çok daha olumlu etkileyecektir. Ben ümitliyim. Gerek Almanya Cumhurbaşkanı gerek Şansölye ile yaptığımız telefon görüşmelerinde de bu havayı gördüm. Süreç içerisinde özellikle Almanya’daki FETÖ ve PKK faaliyetlerini de değerlendirme imkanımız olacak. Orada büyük Alman şirketleriyle bir araya geleceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız Köln’de güzel bir cami inşa etti. Bu caminin açılışını da inşallah bu seyahatte yapacağız.

"KKTC’DE ÜS İHTİYACIMIZ YOK"

(TSK’nın KKTC’de bir deniz üssü kurmak istediği iddiası) Bizim KKTC’de üs diye bir sorunumuz yok. Niye? Bizim topraklarımızdan oraya ulaşmak, Doğu Akdeniz’e varmak dakikalarla konuşulacak bir şey. Ama Yunanistan’ın oraya öyle bir yakınlığı yok. Dolayısıyla bizim orada üs kurma ihtiyacımız yok. Öyle bir sorunumuz yok. O işin sadece psikolojik boyutu var. Bu açıdan ihtiyaç duyacak olursak üs de kurabiliriz. Oradaki varlığımız önemli. Araç gereç konusunda da güçlü olmak durumundayız. Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız. Artıracağız, azaltmayacağız. Laf dinlemiyorlar; dinleselerdi Kofi Annan’la biz bu işi çözerdik. Annan Planında biz her şeyi kabul ettik, ama onlar sattı. Bundan sonra bizim için orada kendi ilan ettiğimiz reçete ne ise biz bu reçeteyi uygulamaya koyarız.

"ZARRAB’DA BAŞKA KELEPÇELER VAR"

(Zarrab’ın Newyork ta lokantada görüntülenmesi ve Amerikalı hukukçuların serbest kalmasının hukuken mümkün olmadığını söylemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?) Demek ki o hukukçular bu işi iyi bilmiyor, çünkü görüntülendiği yanındaki bayan onun avukatı zaten.

(Serbest kalması) Tabii ki mümkün değil, mümkün olur mu? Bir taraftan öyle diyorlar, şu diyorlar, kelepçeli diyorlar ama demek ki orada bu kelepçelerin dışında başka kelepçeler de var.

"O UÇAK TC DEVLETİNİNDİR"

(Katar Emiri’nin hediye ettiği uçak) Sağırları incitmek istemem. Ama bahsettikleriniz, duymuyorlar ama uyduruyorlar. İşin aslı nasıl peki? Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti; ‘Ben Türkiye’den para almam; bunu Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum’ dedi. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verilecek böyle bir uçak, CHP’yi niye rahatsız ediyor? Ya da onların TV kanallarını niye rahatsız eder? Bunları anlamak mümkün değil. Ben bunlara hukuki davalar açtım. Bunlar mahkeme mahkeme sürünecekler. Hepsi, genel başkanları da öyle. Atar atar iftiraları, biz davaları kazanıyoruz; o ödemekten bıkmıyor, biz de kazanmaktan bıkmayacağız, devam edeceğiz. Sözünü ettikleri uçak şu anda boyanıyor. İnşallah her şey bitikten sonra bir seyahati de onunla yaparız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağına bineceksiniz, benim uçağıma değil.

"YERELDE İTTİFAK İÇİN ADAYLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Erdoğan, yerel seçimde MHP ile olası ittifakla ilgili şunları söyledi:

“Daha yaptığımız hiçbir şey yok. Biz sadece gönlümüzden geçeni söylüyoruz. Biz her zaman bu tür ittifaka hazırız. Bu, belli yerlerde mi olur, bütünü ile mi olur, daha belli değil. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim. Yerel seçimde özellikle adayların muhatabı ya da adayların durumu çok önemli. Şimdi böyle bir seçimde tabii ki Cumhur İttifakından yana olduğumuzu hep söyledim, hâlâ da söylüyorum. Ama bunu yaparken geçirdiğimiz seçimleri de göz önüne almalıyız. Geçirdiğimiz tüm bu seçimleri masaya yatırmak, adımları ona göre atmak lazım.”

"ATATÜRK'ÜN İŞ BANKASI HİSSESİ HAZİNEYE GEÇMELİ"

“(CHP’nin bir TV kanalını satın aldığı iddiası) Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer. Öyle mi? Vakıfbank’ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ciddi bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için gerekli talimatı verdik. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün haramla ne alakası olur? Olmaması lazım. Bunu Vakıf Katılım’a veya genel müdürlüğe vermesi lazım ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları yapsın. Bu çok çok ciddi bir imkan.”

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali bey resort 17 Eylül 2018 20:33

    Aşağıda arkadaşın biri yazmış çok doğru. Hazine’ye değil doğruda Erdoğan ailesi mülküdür yazısı ile noter satışı yapalım. İki iş olmasın şimdi kriz var masraf çıkmasın aileye..😡 Yeni Türkiye 🇹🇷

  • Ceas17 Eylül 2018 15:30

    Devlet cukurova elektrik de kucuk yatirimcinin hisselerine el koydu 35000 madur var. Bu haram degil mi? Muftuye mi sormak lazim?

  • Türkoğlutürk 17 Eylül 2018 15:12

    U.çak hediyeyse neyin hediyesi. Parayla alındıysa neden.

  • mehmet yılmaz17 Eylül 2018 14:58

    pkk , fetö,asala,dhkpc,tikko ,kraliçe,brüksel ve soroz MORARMIŞLAR bu karara.

  • Türkoğlutürk 17 Eylül 2018 15:15

    Kanal a haber izleyenlerin dilinde de 3 kelimelik bir dil. Fetö, kandırıldık, paydaş. Yani yandaş

  • ...17 Eylül 2018 15:06

    işbankda satalım ozaman . sevinmesinler. sonrada halkbank. ardından abkank... geri kalanıda kademeli satalım hepsi üzülsün. çatlasın :D

  • .17 Eylül 2018 14:53

    ya alsın dicem ama yazık edecekler korkum ondan, sata sata 2 kopru bir 5 km otoban yol yaparlar. sonrada yaptım ettım, derler. kaynak yuzyıllık kaynak. kaynağı kurutanlara bakmak lazım. yazık edecekler neye el uzatsalar ellerınde kalıyor sonuda gelmıyor unutuluyo gıdıyo

  • vatansever17 Eylül 2018 14:47

    iyi guzelde Mustafa Kemal o parayi herhalde cebinden cikarip vermedi ,o sikintili yoksulluk zamaninda yediden yetmise her Turk,un cebinden cikti o para daha ileri git disaridan TURK,lere yapilan yardimin katigida/payida olabilir.CHP de cikmis oo bu belli bir kisma agit ,anlat benim kulahima..

  • muhalif17 Eylül 2018 14:47

    yiyecek para kalmadı özelleştirecek bir şey kalmadı adnan dan sonra chp ye çökecek ülkede düzen kalmadı alın size tek adam yarın para bitince evinize arabanıza çöker

  • zoro17 Eylül 2018 14:27

    Beratın üstüne geçir gitsin.

  • .....17 Eylül 2018 14:24

    Osmanlı arazilerinin tapularıda padişahın üstündeydi ama milletin ahı soluklarını ingilterde aldırdı.

  • Gökhan Çetinoğlu17 Eylül 2018 14:15

    1) İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %40,12, Atatürk Hisseleri: %28,09, Halka açık pay: %31,79 şeklindeki ortaklık yapısında, Atatürk Hisseleri CHP tarafından temsil edilmektedir. Bu hisselerin temettü gelirleri ise, yine Atatürk’ün vasiyeti gereğince Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bırakılmıştır! dolayısı ile zaten tartışılacak bir konu değil eğer o geliri zimmete geçirmek gibi bir niyet yoksa!2) En takıldığım noktalardan biri de o uçakla en başta neden ilgilendiğimiz! Ekonomi tıkırında, Devletin yurdışı gezileri için HİÇ uçağı yok, öncelikli ihtiyaç bu uçak sanki!!! Milletin uçağının millete ne faydası olacak biri açıklayabilir mi?

  • iso17 Eylül 2018 14:00

    Eee "hediye" uçak geldi ya... PAra lazım tabi "hediye" uçağa... chp zaten 1 TL bile almıyor. Bunun derdi TDK ve TTK'ya her yıl giden temettü parasını alıp kendine bir saray daha yaptırmak muhtemelen. Ayrıca bankanın yönetiminde söz sahibi olup elde kalan neredeyse tek büyük yerli banka olan işbankasını da katarlılara peşkeş çekebilir

  • damada devredin demiş17 Eylül 2018 13:14

    hazinenin başında damat var. adam açık açık damada devredin diyor. daha fazlasını söylemeye gerek yok

  • Halil17 Eylül 2018 13:09

    TC nin uçağa ihtiyacı var mıydı ki uçak alındı ? Bu alım şu anki durumumuzda bu kadar acil miydi ?

  • ...17 Eylül 2018 13:00

    Atatürk'ün Gençliğe HitabesiEy Türk Gençliği!Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

  • xtr17 Eylül 2018 12:22

    Hisseler CHP'de olmasına rağmen bankanın finansal kararlarına müdahale etmiyor. Sadece Yönetim Kurulunda temsilcisi oluyor. Ama eğer hisseler hazineye devredilirse, yönetim kurulunda da üyeleri olacak ve maksat finansal kararlarda da söz sahibi olup hazineye kaynak aktarmak. Başka hiç bir amaçları yok. Durup dururken nesi batacak başka?

  • YAZIK17 Eylül 2018 11:42

    senin ATATÜRK le derdin var yoksa ATATÜRK ün vasiyetine dil uzatmazdın...

  • semih17 Eylül 2018 11:40

    batık hazineye para bulmak derdine düşmüşler.

  • LAİK VATANDAŞ17 Eylül 2018 11:37

    ATTÜRK ün vasiyetine dil uzatmak çirkinliktir, ATA ya saygısızlıktır...

  • arifhan18 Eylül 2018 07:26

    Yav he he hep aynı sakız laik vatandaş geçin bu mavalları 2018 Türkiyesinde yasıyoruz 1923-1950 diktatörlüğünde değil

  • gobel6617 Eylül 2018 11:04

    Geç kalınmış bir karar, hemen varlık fonuna devredilmeli. CHP cumhurbaşkanı çıkaracağına göre kesin onlar yönetir, o bakımdan itiraz edemezler.

  • Adam gibi adam17 Eylül 2018 10:21

    Bence de bir siyasi partinin banka yönetiminde olması doğdu değil ama Atatürk, vasiyetinde CHP ye verilmesini istemişse hiç kimse bunun aksini yapamaz. Bunu siyaset malzemesi yapmak da hiç şık değil. O kadar hazineyi düşünüyorlarsa TÜRGEV ve tugva gibi ne idugu belirsiz vakif mallarını hazineye devretsinler. İnşallah o günler de gelecek.

  • emekli17 Eylül 2018 10:20

    simdilik varlik fonu diyemedin ilrde oda olur insallah!!!

  • mert17 Eylül 2018 10:07

    HImm Erdoğan kararlı ekonominin faturasının da zayıf durumdaki CHP ye çıkaracak

  • Misafir17 Eylül 2018 09:58

    Gündemi değiştirmek amaçlı klasik açıklama. Basın, CHP oyalansın, gündem unutulsun

  • ASLAN FENER17 Eylül 2018 09:54

    Gayınımın yazlığı var onuda hazineye devredip satalım.Kala kala ona kalacağız.

  • Ercüment17 Eylül 2018 06:22

    Atatürk Sosal demokrasi icin ve sosyal demokrasinin gelismesi icin bir fedekarlik yapmistir Atatürk dagillmis savasi kayip etmis bir osmanli devletimizin tekrar dünya ülkeler ile bir öncülük yaratmistir demokrasinin dünya ile yarisi kazanmasi icin icinde yatan bir gücün olmasi gerektigine inanmistir ---is bankasi Turkiye Cumhuriyetinin Bankasidir Is Bankasi Türkiyede yasayan her bireyin bankasidir,,saygilar..

  • iso17 Eylül 2018 15:40

    DEvletin hazinesi milletde değil yalnız o nasıl olacak? Bana" yılda 8 bin TL kazandın oooo %10 fazla ver bakalım" diyen hazinemiz. Başındakine 400 mil$'a uçak 800 mil $'a saray yaptırıyor. Bu mu "milletin hazinesi"

  • KERİM 17 Eylül 2018 12:53

    ATATÜRK TÜRKİYE KİME EMANET ETMİŞTİR...TÜRK GENÇLİĞİNE BURDAN ELDE EDİLEN GELİRLERTÜRK GENÇLİĞİ İÇİN KULLANILMALIDIR HAZİNEYE BIRAKILAMAZ HAZİNENİN BAŞINDA KİM VAR TÜRK MİLLETİ ADINA KİM NASIL DENETLİYOR..CHP DERHAL UYGUN BİR KURUM KURUP ATATÜRKÜN PAYLARINI OREYE DEVREDİLİP GENÇLER İÇİN YURT ÜNİVERSİTE LİSE GİBİ EĞİTİM KURUMLARI KURMALI GENÇLERE İŞ YARATMALIDIR GENÇLERDE BU KURUMU DENETLEMELİDİR

  • aa17 Eylül 2018 11:48

    yapma ya hakan yaka, ATATÜRK nasıl düşünemedi bunu?

  • Hakan Yaka17 Eylül 2018 09:19

    Yani o hisse Atatürk'ün hissesi ve milletin olmalı , devletin hazinesinde olmalı... Sanırım bunu dediniz...Yani doğru olan da budur...