BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere teslim olunmaz----

Erdoğan: 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere teslim olunmaz

Erdoğan: 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere teslim olunmaz
27 Şubat 2024 - 15:06 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bırakın dünyada ve Türkiye'de ne olup bittiğini kendi memleketleriyle bile ilgilenme gereği duymuyorlar. Böyle siyaset olmaz. Üç beş belediye alacağız diye siyasi bölücülere bu derece teslim olunmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Tarihe güneş gibi doğan, cihangirler yetiştiren medarıiftihar Manisa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Erdoğan, sanayinin, tarımın, emeğin şehri, medeniyetler beşiği Manisa'nın bugün bir başka güzel olduğunu söyledi.

Manisa'ya, geçen mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı'na cumhurbaşkanlığında yüzde 50, milletvekilliğinde yüzde 49 oy oranıyla verdiği destek için teşekkür eden Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçeleriyle Manisa'da yeni bir destan yazacağını ifade etti.

"Yaklaşık bir ay sonra sandıkları hep beraber patlatmaya hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi partisine sözünü geçiremediği halde, borusunu buralarda öttürmeye heveslenen biri var. Buradan kendisine sesleniyorum, hiç merak etmesin, kendini boşuna paralamasın, boynuna vurulan prangalardan kurtulacağı gün çok yakındır. Manisa'nın da desteğiyle 31 Mart'ta onu da özgürleştirerek, maruz kaldığı eziyetten kurtaracağız, bir önceki gibi. 13 kez girdiği seçimlerden nasıl bir netice alamadan 'eyvallah' deyip gittiyse, bunun da akıbeti aynı olacak. Ülkeye, millete ve şehirlerimize söyleyecek hiçbir sözü, ortaya koyacak hiçbir vizyon ve programı olmayanlar sadece konuşur, bağırır, çağırır ve gider. Biz ise 81 vilayetimizin tamamıyla birlikte Manisa'mızı da Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanıyla, bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyelerimizle el ele vererek şehirlerimizi güvenli, huzurlu, müreffeh hale getirecek adımları atıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 21 yılda gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma atılımlarını Türkiye Yüzyılı'nın altyapısı olarak gördüklerine işaret ederek, bunun üzerine çok daha fazlasını koyarak, Türkiye'yi dünyanın şanlı tarihine yakışır yere çıkarmakta kararlı olduklarını vurguladı.

"Her şeyin üstesinden geliriz"

Bunların hepsini yapacak iradeye, birikime, hazırlığa, kadroya sahip olduklarını belirten Erdoğan, "Yeter ki milletimiz birliğine, dirliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıksın. Emin olun gerisi sadece vakit ve öncelik meselesidir." dedi.

Bir Manisa türküsünde "Evlerinin önü iğde, iğdenin dalları yerde, Mevlam düşürmesin derde" sözlerinin yer aldığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeter ki Mevlam fert olarak hiçbirimizi ve milletimizi çaresiz dertlere düşürmesin. Ölümden gayrı her derdin devası, insanın çalışmasına, gayretine, nasibine bağlı olarak vardır. Karamsarlık illetine kapılmadıktan sonra, Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden geliriz. Dikkat ederseniz, içeride ve dışarıda birileri ısrarla milletimizin moralini bozmak, canını sıkmak, umudunu köreltmek için her yolu deniyor. Türkiye'nin sıkıntıları yok mu? Elbette var ama bunları çözecek olan program da irade de tecrübe de milletiyle, devletiyle, Cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle yine bizleriz. Hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey üretmeden, hiçbir program ve proje geliştirme zahmetine katlanmadan milleti kendilerine mahkum etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak boynumuzun borcudur. Türkiye'yi geçtiğimiz 21 yılda 3 kattan fazla nasıl büyüttüysek, sanayimizi, tarımımızı, ticaretimizi nasıl küresel rekabete hazırladıysak, bugünkü meseleleri de öyle hal yoluna koyacağız. Hiç endişe etmeyin.

Çalışanlarımızın dertleri mi var? Birlikte çözeceğiz. Emeklilerimizin sıkıntıları mı var? Birlikte aşacağız. Esnafımızın ihtiyaçları mı var? Birlikte gidereceğiz. Gençlerimizin hayalleri mi var? Birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemize yönelik tehditler mi var? Birlikte bertaraf edeceğiz. Gabar'da bunu giderdik mi? Cudi'de mağaralara girdik mi? Tendürek'te inlerine girdik mi? Bestler Deresi'nde aynı şekilde girdik mi? Bundan sonra da yine biz yaparız. Nerede teröristan, nerede terör örgütleri? Hepsi şu anda darmadağın."

"Büyük ufku karartmasına izin vermeyeceğiz"

Bunları yapmak için Türkiye Yüzyılı vizyonunu milletin takdirine sunduklarını belirten Erdoğan, "Telafisi mümkün olan, gelip geçici sorunların bu büyük ufku karartmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uzunca bir süredir yaşadığımız bütün saldırıları, bölgesel ve küresel krizleri, kimi politikalarımızın eksik kalmasından kaynaklanan meseleleri birer birer çözüme kavuşturacağız. Bilhassa ekonomideki sıkıntıların yıl sonundan itibaren hızla hafiflemeye başladığını, önümüzdeki yıldan itibaren de yeniden yükselişe geçeceğimizi hep birlikte göreceğiz. Vatandaşlarımızın her biri ülkenin büyümesiyle, güçlenmesiyle, imkanlarının artmasıyla ortaya çıkacak kaynaktan hak ettiği payı mutlaka alacaktır. Geçmişte bunu sağladık, bundan sonra da başaracağız."

Erdoğan, miting yaptıkları alanda 45 bin vatandaşın bulunduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk asrını acısıyla tatlısıyla geride bırakırken Türkiye Yüzyılı'na yeni bir şevk, heyecan ve güçle girdiklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin sadece son çeyrek asırda verdiği mücadelenin dahi tek başına, gelecek dönemin ne kadar mühim olduğunu göstermeye yeterli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu süreçte, güven ve istikrarın hem demokrasinin hem ekonominin gelişmesi için ne kadar önemli olduğunu müşahede ettiğini belirten Erdoğan, "Sınırlarımızı ve şehirlerimizi tehdit eden terör eylemleri sebebiyle can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu yaşayarak gördük. Sokakları kaosa sürüklemek, ülkeyi ateşe ve kana bulamak isteyen karanlık mahfillerin huzurumuza kastedişine beraberce şahit olduk." dedi.

Ülkenin esenliğini tehlikeye atmaktan çekinmeyen, milleti umursamayan muhalefet anlayışının ilkesiz, ölçüsüz ve sorumsuz politikalarının, yaşanan sıkıntıların üzerine adeta tuz biber ektiğini söyleyen Erdoğan, "CHP'nin lokomotifliğini yaptığı bu anlayış, Türkiye düşmanı tüm çevrelerle birlikte PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle birlikte hareket etmekten dahi çekinmemiştir." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mayıs seçimlerinde kurulan Altılı Masa'nın gerisindeki silüetleri unutmadık. Daha önce, 2019 seçimlerinde yapılan gizli ittifakları unutmadık. Şimdi 31 Mart için İstanbul ve Mersin gibi yerlerde kurulan kirli ittifakların da farkındayız. Son dakika oynanan oyunların, listelerde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Bunlarda mertliğin, delikanlılığın, harbiliğin ve hasbiliğin zerresi olmadığı için her işlerini gizli saklı yapmayı adet edindiler. Cumhur İttifakı, AK Parti'siyle Milliyetçi Hareket Parti'siyle, belediye başkan adaylarıyla, belediye meclis üyesi adaylarıyla tüm şeffaflığıyla ortadadır. Bu ittifakın gizli saklı hiçbir gündemi, pazarlığı, hedefi yoktur. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir.

Peki CHP'nin kurduğu ittifaklarda böyle bir açıklık var mı? Hatırlarsanız, eski CHP Genel Başkanının, kurdukları masa dışındaki bir parti genel başkanıyla yaptığı bakanlık ve bürokrasi pazarlığı seçimden sonra ortaya çıkmıştır. Şimdiki CHP Genel Başkanını zaten kimsenin taktığı yok. Bu parti adına kimi isimlerin, nerede ve kimlerle demlendiği belli değil. Kendilerini pazarlıklara öyle kaptırdılar ki işte Manisa Saruhanlı'da olduğu gibi aday listelerini seçim kurullarına zamanında veremediler."

"Seçim gecesi, gözüm Manisa sonuçlarında olacak"

Erdoğan, aday listelerinin belirlenmesine ilişkin tarihin haftalar öncesinden belli olduğunu dile getirerek, "Günü, saati, yeri belli olan bir işi bile beceremeyecek kadar siyasetten, meseleden, gündemden uzak durdular. Çıkarları dışında, kişisel kariyerleri dışında hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bırakın dünyada ve Türkiye'de ne olup bittiğini, kendi memleketleriyle bile ilgilenme gereği duymuyorlar. Böyle siyaset olmaz. Türkiye'nin yönetimi, bu zihniyete emanet edilmez, şehirlerimizin geleceği bu kirli pazarlıkların mezesi yapılamaz. 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere bu derece teslim olunmaz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin beklentileri, hayalleri, hakları, bu kifayetsiz muhterislerin insafına bırakılamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu muhalefet anlayışının, politikasının Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

"Allah göstermesin, bunların ellerine fırsat geçerse, ülkemiz ve milletimiz elindekilerden de olur. Muhalefet tarafı sadece konuşur, sadece yalan ve iftira ile kafaları karıştırmaya çalışır, sadece kendi küçük menfaatlerini korumaya bakar." diyen Erdoğan, şehirleri Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturmak konusundaki ısrarlarının sebebinin de aynı olduğunu kaydetti.

Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Manisa'da öyle bir ses verin ki ülkemizin her köşesinden duyulsun. Manisa, ecdadın emaneti Manisa, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim akşamı, Manisa ile birlikte Türkiye haritasını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları var mıyız? Rabb'im hepinizden razı olsun. Bilirim, Manisa verdiği sözü tutar. Seçim gecesi, gözüm Manisa sonuçlarında olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin karşısına hep eser ve hizmet siyaseti sözüyle çıktıklarını, bugüne kadar da sözlerini hep tuttuklarını ifade etti. Vatan topraklarının her köşesine asırlık ihmalleri telafi edecek yatırımlar yaptıklarını, her kesimden insanı layık olduğu hizmetlerle buluşturduklarını belirten Erdoğan, şehirlerin hiçbirini ihmal etmeden, hepsini eserlerle donattıklarını kaydetti.

"Manisa'ya 191 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık"

Son 21 yılda Manisa'ya 191 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptıklarını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğitimde şehrimize 5 bin 176 adet yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 11 bin 240 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. UEFA standartlarında iki stadyumun da aralarında olduğu 122 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 9 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 558 yataklı Şehir Hastanesi ile birlikte toplamda 2 bin 415 yataklı 28 hastanenin de aralarında olduğu 76 tesisi tamamlayıp hizmete sunduk. Yatak kapasitesi 400 olan Salihli Devlet Hastanesi dahil 5 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Proje aşamasındaki 450 yataklı Akhisar Devlet Hastanesi ve 50 yataklı Saruhanlı Devlet Hastanesiyle birlikte çok sayıda sağlık tesisimizi şehrimize kazandırmak için gayret ediyoruz."

TOKİ vasıtasıyla 8 bin 783 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 3 bin 217 konutun yapımının ise devam ettiğini açıklayan Erdoğan, kentsel dönüşümde riskli yapı olarak belirlenen 12 bin 111 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, şehir sınırları içerisindeki atık su arıtma tesisini 5'den 19'a çıkardıklarını dile getirerek, belediye nüfusunun yüzde 93'üne hizmet verdiklerini kaydetti.

Manisa'da ulaştırmada 81 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 628 kilometreye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir kısmı Manisa il sınırlarından geçen İstanbul-İzmir Otoyolu ve Sabuncubeli Tüneli ile şehirler arası ulaşımı kolaylaştırdık. Manisa'nın çeşitli yerlerinde inşası süren yol çalışmalarını önümüzdeki yıllarda peyderpey hizmete açacağız. Bandırma-Balıkesir-Manisa demir yolu hattını modernize ettik, ilimizdeki tüm demir yolu hattını yeniledik, Akhisar'a yeni bir gar binası yaptık. Manisa-Uşak-Afyonkarahisar arasındaki 415 kilometrelik mevcut hattı da elektrikli ve sinyalli hale getirmeyi planlıyoruz. Ankara-Afyon-Manisa-İzmir yüksek hızlı tren hattının yapımı devam ediyor. Bu projenin tamamlanmasıyla Manisa, İstanbul, Ankara, Konya, Sivas ve yapımı süren diğer tüm hızlı tren hatlarıyla entegre olacak."

"Hizmetler artarak yoluna devam edecek"

Erdoğan, son 21 yılda Manisa'ya 33 baraj, 1 içme suyu tesisi, 47 sulama tesisi, 77 dere ıslahı projesi, 11 gölet, 14 yer altı depolama tesisi, 2 hidroelektrik santrali kazandırdıklarını söyledi.

Kapasitesi 448 milyon metreküp olan Akhisar Gördes Barajı'nın yapımını bitirerek 150 bin dönüm arazinin sulanabilmesine imkan sağladıklarına vurgu yapan Erdoğan, "İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 240 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Halen inşası süren 7 baraj, 2 depolama tesisi ve 9 sulama tesisi daha var. Manisalı çiftçilerimizi 28 milyar lira tutarında tarımsal hibeyle ve yatırımla destekledik." diye konuştu.

Sanayi ve teknolojide ise 4 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 32 AR-GE merkezi ve 6 tasarım merkezi kurduklarını, Soma Organize Sanayi Bölgesinin inşasına da başladıklarını belirten Erdoğan, istihdamı desteklemek için Manisa'daki işverenlere yaklaşık 9 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini söyledi.

Erdoğan, enerjide 254 bin abonesi olan Manisa'ya ve ilçelerine doğalgaz arzını sağladıklarını, Selendi ve Köprübaşı'na da yakında doğalgaz arzı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Manisa'ya yapılan yatırımları katlayarak artıracaklarını bildiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz, hükümet zaten Cumhur İttifakı'nda, bizde. Burayı da Cumhur İttifakı olarak aldığımız zaman durum ne olacak, herhangi bir aksama olmadan Ankara ve Manisa el ele verecek, buradaki hizmetler artarak yoluna devam edecek." ifadelerini kullandı.

Mitingden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Manisa'nın il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı.

Miting alanına "Manisa'nın göz bebeği, ak kadınların yareni, ilçeleri, köyleri 'Reis' diyor dilleri", "Bu filmin sonu yok", "Şehzadeler diyarı, Yunus Emre divanı, sancağın altında yürüyoruz, Türkiye Yüzyılı'nın başkanı", "Ömrün de davamız gibi uzun olsun reis" pankartları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sonrası Manisa Valiliğini ziyaret ederek Vali Enver Ünlü'den çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 alımına ilişkin açıklama

 

Erdoğan: Sirk cambazlarına asla prim vermeyiniz

 

Erdoğan: İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir28 Şubat 2024 10:42

    Ortagınız HÜDAPAR a ne demeli. Bunlarda bölücü değilmi??? Halk bilmiyormu zannediyorsunuz. Halkı bu kadar hafife almayın