BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdem Başçı ekonomik reformlara dikkat çekti----

Erdem Başçı ekonomik reformlara dikkat çekti

Erdem Başçı ekonomik reformlara dikkat çekti
04 Ocak 2016 - 23:55 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini artırabileceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini bildirdi.  

Başçı'nın, "Dengeli Büyüme", "Para Politikası ve Normalleşme" ve "Enflasyon" ana başlıkları altında Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunum, bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.  

Sunumunda, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin devam ettiğini belirten Başçı, Avrupa Birliği ülkelerindeki talep artışının büyümeyi ve dengelenmeyi desteklediğini aktardı.  

Başçı, şöyle devam etti:  

"Açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesi, büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabilecektir. Mevcut para politikası duruşu enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyicidir."  

Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini vurgulayan Başçı, "Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabilecektir" değerlendirmesinde bulundu.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)