BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErbil'deki füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi----

Erbil'deki füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi

Erbil'deki füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi
13 Mart 2022 - 22:10 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) 'nin başkenti Erbil'i hedef alan saldırıda kente 12 adet füze düştü. Kentteki ABD Konsolosluğu'nun hedef alındığı saldırıyı İran Devrim Muhafızları üstlendi.

Irak'ın Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını İran Devrim Muhafızları Ordusu üstlendi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil'e gece saatlerinde düzenlenen füze saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail'in son dönemde bölgede düzenlediği saldırılara işaret edilerek, İsrail'e ait olduğu belirtilen bir merkezin dün gece Devrim Muhafızlarına ait füzelerle vurulduğu kaydedildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Anti-Terör Birimi, saldırıya ilişkin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının "doğudan yönlendirildiği" kaydedilen açıklamada, olayın gece saat 01.00'de gerçekleştiği ve 12 balistik füzenin Erbil'deki ABD konsolosluğu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı belirtilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını üstlenmişti.

IKBY ise İran'ın saldırılarını tekrarladığını, uluslararası toplumun sessiz kalmasının da bu saldırıların önünü açacağını açıklamıştı.

Irak’tan İran Büyükelçisine protesto notası

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil şehrinde bulunan ABD Başkonsolosluğu binasına İran Devrim Muhafızları tarafından bir füze saldırısı düzenlenmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları'nın Erbil’e düzenlendiği füzeli saldırı nedeniyle İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi’yi bakanlığa çağırarak nota verdiğini aktardı.

İran Devrim Muhafızları gece saatlerinde Erbil kentinde İsrail gizli üslerinin bulunduğunu iddia ederek, Erbil'de inşa halindeki ABD Büyükelçiliği binası ve çevrisini hedef alındığını açıklamıştı.

Saldırıyı sert bir dille kınayan Şii lider Mukteda Sadr, İran'ın IKBY'de İsrail üssü olduğu iddialarını acilen araştırılması ve İran'ın Bağdat Büyükelçisi ile BM'ye protesto notası verilmesini istemişti.

Erbil’de ABD konsolosluğuna roketli saldırı

 

Bağdat ve Erbil, DEAŞ’a karşı ortak güç oluşturdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)