BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPDK'nin düzenlemesi faturaya yansıyacak mı?----

EPDK'nin düzenlemesi faturaya yansıyacak mı?

EPDK'nin düzenlemesi faturaya yansıyacak mı?
05 Temmuz 2023 - 07:35 www.finansgundem.com

EPDK, megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limitini belirledi. EPDK Başkanı Yılmaz yapılan artışın elektrik faturalarını yansımasının söz konusu olmadığını belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), gün öncesi ve dengeleme güç piyasalarında megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limitini belirledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan EPDK kararına göre, elektrik üreticileri ve tedarikçi şirketler için referans fiyat olan Piyasa Takas Fiyatı (PTF) megavatsaat başına 2 bin 600 liradan 2 bin 700 liraya yükseldi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yapılan artışın elektrik faturalarını yansımasının söz konusu olmadığını söyledi.

Azami Uzlaştırma Fiyatı (AUF) ile başlatılan arz güvenliği ve tüketiciyi koruma odaklı sürecin devam ettiğini ve PTF tavan fiyatında yapılan bu artışın elektrik üreticileri ve tedarikçi şirketleri doğrudan ilgilendirdiğini kaydeden Yılmaz, kaynakların en doğru ve en ekonomik şekilde kullanımının öncelikleri olduğunu ve bunu teşvik ettiklerine dikkat çekerek, bu yükselişin piyasadaki fiyat rekabetini artırmasını ve tüm tüketici grupları dahil bütün paydaşlar için avantajlar getirmesini beklediklerini bildirdi.

1 Temmuz’dan itibaren belirlenen tarifelerde nihai faturayı etkileyecek bir karar olmadığını belirten Yılmaz, “Azami uzlaştırma fiyat mekanizması ile arz güvenliğini ve tüketicilerimizi korumaya devam ediyoruz. Elektrik üreticileri ve tedarikçileri için referans fiyat olan PTF tavan fiyatının yükseltilmesi vatandaşlarımızın faturalarına yönelik bir artış değil” dedi. (dunya.com)

Moody's Türk bankalarının kârlarında iyileşme bekliyor

 

Kanun teklifi yarın Meclis'te: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor

 

Memur ve emeklinin zam oranı yarın netleşiyor: İşte masadaki 3 formül...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)