BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyondaki riskler korkutuyor----

Enflasyondaki riskler korkutuyor

Enflasyondaki riskler korkutuyor
04 Kasım 2013 - 11:59 www.finansgundem.com

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar, enflasyonda izlenmesi gereken risklerin olduğunu söyledi

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar, çekirdek enflayonda yükseliş eğiliminin korunması ve döviz fiyatlarında yaşanması muhtemel volatilitenin enflasyona dair izlenmesi gereken riskler olduğunu vurguladı.
Arda Coşar Foreks'e yaptığı açıklamada, normal şartlar altında Ekim ayı Alkol, Tütün, Enerji fiyatlarına zam yapılan bir ay olduğunu, bu yüzden tarihsel olarak Ekim ayı enflasyonunun diğer aylara göre nispeten fazla geldiğini, Ancak 2013 Ekim ayında bu ürünlere güncelleme yapılmadığını, bu sebep ile 2013 Ekim ayı enflasyon beklentisinin bir önceki senenin Ekim enflasyonundan oldukça düşük, yüzde 1,37 seviyesinde bulunduğunu kaydederek, "Fakat ıda ve ayakkabıda görülen yüzde 9,56’lık yükseliş ve  alkolüz içecek ve gıda fiyatlarında görülen yüzde 3,91 lik artış sebebi ile Ekim ayı piyasa beklentisi olan yüzde 1,37’nin üzerinde  yüzde 1,80 olarak gerçekleşti" diye konuştu.
Araştırma Uzmanı Coşar, yıllık enflasyonun ise yüzde 7,71 olduğunu kaydederek, enflasyon oranının Temmuz ayında yüzde 8,17 ile zirve yaptıktan sonra gerilemeye devam ettiğini bildirdi ve şu şekilde konuştu:
"Enflasyondaki bu eğilimin devam etmesi durumunda yıl sonunu yüzde 7,50 seviyesinin aşağısında kalması mümkün. Ancak çekirdek enflayonda yükseliş eğiliminin korunması ve döviz fiyatlarında yaşanması muhtemel volatilite enflasyona dair izlenmesi gereken riskler."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)