BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Enflasyonda artış geçici, ECB dikkatli olmalı'----

'Enflasyonda artış geçici, ECB dikkatli olmalı'

'Enflasyonda artış geçici, ECB dikkatli olmalı'
01 Eylül 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Kurulu Üyesi Yannis Stournaras, ECB'nin enflasyonda artışı değerlendirirken  dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Enflasyonda son dönemde görülen yükselişin abartılmaması gerektiğini  kaydeden yönetici, "Birçok tahmine göre enflasyonda yükseliş geçici  nedenlerden kaynaklanıyor. Bunlar arasında arz sorunları da var"  ifadelerini kullandı.

Stournaras, çekirdek enflasyonu birim istihdam maliyetleri ve ücret  gelişmelerinin belirlediğine dikkat çekerken, "Çekirdek enflasyonda  manşet enflasyon ile aynı volatilite görünmüyor. Bu nedenle enflasyonu  orta vadeli hedefler açısından değerlendiriken ihtiyatlı olmak gerektiği  kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Dün açıklanan veriler Euro Bölgesi'nde Ağustos ayında enflasyonun yüzde 3  ile 10 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koymuştu. ECB'nin  bir sonraki faiz toplantısı 9 Eylül'de yapılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)