BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon için kritik gün----

Enflasyon için kritik gün

Enflasyon için kritik gün
04 Haziran 2023 - 22:25 www.finansgundem.com

Mayıs ayı enflasyon rakamları yarın açıklanacak. Ekonomistlerin beklentileri ise enflasyonun yüzde 0,07 artacağı yönünde

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri için geri sayım başladı. Market alışverişi ve kira artış oranlarına etki eden enflasyon verilerinin, mayıs ayında ne yönde olacağı merak ediliyor. Mayıs ayı enflasyon verileri 5 Haziran 2023 Pazartesi (yarın) saat 10.00'da açıklanacak.

Enflasyon beklentileri neler?

AA Finans'ın 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen beklenti anketine göre ekonomistlerin ortalama enflasyon beklentileri aylık bazda yüzde 0,07'lik artışı gösteriyor. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer aldı.

Yıllık enflasyon yüzde 39,62'ye inecek

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,07) göre bir önceki ay yüzde 43,68 olan yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplanıyor.

Bakan Işıkhan'ın ilk işi asgari ücret

 

Ticaret Bakanı Bolat, ilk toplantısını yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)