BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon hedefi aşsa da Fed sözünü tutacak----

Enflasyon hedefi aşsa da Fed sözünü tutacak

Enflasyon hedefi aşsa da Fed sözünü tutacak
21 Nisan 2021 - 08:32 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, son günlerde piyasaların yakından takip ettiği enflasyon rakamlarıyla ilgili hedeflerini açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin toparlanmanın güçlenmesine ve arzdaki sıkıntıların etkisi bazı sektörlerde fiyatları yukarı itmesine bağlı olarak ülkede bu yıl "biraz daha yüksek" bir enflasyon göreceğini, ancak Fed'in enflasyonda hedefin üzerine çıkışları sınırlı tutma taahhüdüne bağlı olduğunu söyledi.

Powell'ın Senatör Rick Scott'a 24 Mart tarihinde gönderdiği mektuba yanıt olarak 8 Nisan'da gönderdiği ve Reuters'in gördüğü mektupta, "Enflasyonu, yüzde 2'yi önemli oranında aşması ve enflasyonun uzun bir süre yüzde 2'nin üzerinde kalması peşinde değiliz" ifadeleri yer aldı.

Powell mektubunda, "Şunu vurgulamalıyım ki, maksimum istihdamı ve fiyat istikrarı sağlama hedeflerimize tamamen bağlıyız. Gelecekteki politika adımlarımız hedeflerimize doğru gerçek ilerleme sağlama temelinde olacak. Eğer istihdam ve enflasyon hedeflerimize doğru ilerleme yavaşlar ise, oldukça destekleyici duruşumuzu daha uzun süre için devam ettireceğiz. Eğer ilerleme daha hızlı hale gelir ise de politika duruşumuzda ayarlamalar gerçekleşir" ifadelerini de kullandı.

FED Başkanı Powell'dan faiz sinyali

 

FED ‘dur’ diyene kadar boğa piyasası devam edecek

 

FED bu yıl faiz artıracak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)