BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji şirketi Santos'a büyük suçlama----

Enerji şirketi Santos'a büyük suçlama

Enerji şirketi Santos'a büyük suçlama
17 Şubat 2023 - 12:53 www.finansgundem.com

Santos, 2022 yılında Batı Avustralya açıklarında yunus balıklarının ölümüne neden olduğu iddia edilen petrol sızıntısından sorumlu olmakla suçlanıyor.

Parlamentoda dün okunan bir itirafçının ifadesinde Mart 2022'de Avustralyalı enerji firması Santos'tan kaynaklanan petrol sızıntısının yakınında ölü yunusların bulunduğu iddia edildi.

BBC'nin haberine göre, eski bir Santos çalışanı olan itirafçının ifadesi bağımsız Senatör David Pocock tarafından okundu.

Batı Avustralya sahilinden yaklaşık 75 kilometre açıkta bulunan Lowendal Adaları'nın "bozulmamış beyaz kumlu plajları, muhteşem mavi turkuaz suyu ve bol deniz ve kuş yaşamı" ile tanındığını söyleyen itirafçı, sızıntı sonrası deniz yılanlarının "acı içinde kıvrandığını" ve deniz yaşamının zarar gördüğünü ifade etti.

Santos'un sızıntı sonrası kamuoyuna yaptığı açıklama karşısında şok olduğunu belirten itirafçı, "Okyanusta on binlerce litre petrol, ölü yunuslar ve deniz yılanları. Bu nasıl önemsiz olabilirdi?" ifadelerine yer verdi.

Santos'un olayın ardından çevre denetçilerini sızıntı alanına gönderme konusunda gecikerek yükümlülüklerini ihlal ettiği iddia ediliyor.

Geçmişte söz konusu ölümlerin sızıntıyla bağlantılı olduğunu reddeden Santos, konuya ilişkin henüz yorum yapmadı.

ABD'den Çin'e sahte ürün suçlaması

 

BM'den Rusya'ya büyük suçlama

 

Yunanistan'da sahte doktora 'seri cinayet' suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)