BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEn çok bu şirketler kazandı----

En çok bu şirketler kazandı

En çok bu şirketler kazandı
15 Nisan 2013 - 15:13 www.finansgundem.com

Emtia ticareti yapan şirketler geçtiğimiz 10 yılda kazançlarıyla Wall Street bankalarının toplam kazancını geride bıraktı

Dünyanın önde gelen emtia  şirketleri 2003-2013 yılları arasında toplam 250 milyar dolar gelir elde etti.
Böylelikle emtia ticareti yapan firmalarının toplam geliri, Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase ve Morgan Stanley gibi finans devlerinin toplam kazancını geride bıraktı.
OTOMOTİV DEVLERİNİ GEÇTİLER
Emtia firmalarının kazançları bu süreçte Toyota, Volkswagen, Ford Motor, BMW ve Renault'nun toplam elde ettiği geliri de geride bıraktı.
Emtia firmalarının yüksek kazanç oranlarının arkasında Çin başta olmak üzere gelişmekte olan ekonomilerin petrol, maden ve tarımsal ürünlere olan ihtiyacı gösteriliyor.
ŞEFFAFLIK ÇAĞRILARINI ARTIRABİLİR
FT'nin hazırladığı dosya, emtia şirketlerinin gelirlerine ilk detaylı bakış olma özelliğini taşıyor. Firmaların elde ettiği yüksek kârların, bu sektördeki şeffaflık çağrılarını artırabileceği belirtiliyor. Küresel ekonomi için büyük önem taşıyan emtia ticareti halihazırda çok az denetleniyor.
20 FİRMANIN GELİRİ 33,5 MİLYAR DOLAR
Dünyanın önde gelen 20 emtia ticaret firmasının geçtiğimiz yıl 33,5 milyar dolar kazanç elde etiği belirtiliyor. Söz konusu firmaların önceki beş yıl boyunca da benzer seviyelerde gelir elde ettikleri de haberde yer alan bilgiler arasında.
ÜRETİCİ VE TÜKETİCİLERİ BAĞLIYOR
Aralarında Glencore, Cargill, Vitol, Trafigura ve Mitsubishi gibi firmaların yer aldığı emtia simsarları petrol, bakır ve buğday gibi çok çeşitli ve hayati hammadelerin üreticilerden tüketicilere aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)