BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmirates NBD Rus varlıklarını bloke etmeye başladı----

Emirates NBD Rus varlıklarını bloke etmeye başladı

Emirates NBD Rus varlıklarını bloke etmeye başladı
15 Nisan 2023 - 14:47 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük ikinci bankası olan Emirates NBD, Rusların varlıklarını bloke etmeye başladı.

Uluslararası finans dergisi Forbes, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük ikinci bankası olan Emirates NBD’nin Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen talimat sonrası Rusların yatırım hesaplarını bloke etmeye başladığını bildirdi.

Bankanın Rusların varlıklarını menkul kıymetlerine yapılan tüm ödemelerin düşeceği ayrı hesaplara aktarmaya başlayacağı belirtilirken, Ruslar açılacak bu hesaplardan para çekemeyeceği iddia edildi.

Forbes’a konuşan hukuk bürosu Pen & Paper danışmanı Kira Vinokurova, yaptırım rejiminin ABD tarafından küresel bir şekilde yönetildiğine değinirken, BAE’nin  mali sisteminin bile bu yaptırımlara uyum sağlamak zorunda kaldığını ifade etti.

Uzman, Emirates NBD’nin önleminin, bazı Rus bankalarına ve komisyoncularına karşı bloke edici yaptırımların getirilmesiyle ilişkili olduğunu kaydetti.

Kısıtlamaların AB direktifi nedeniyle getirildiğini belirtilirken, yaptırımların AB, Avrupa Ekonomik Bölgesi veya İsviçre’de ikamet edenler için geçerli olmayacağı, ancak BAE’de ikamet edenler için geçerli olacağı kaydedildi.

Forbes, Belçika menşeli uluslararası merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank S.A. (Euroclear) ve Clearstream hizmetlerini kullanan Avrupa ve İsviçre bankaları gibi Emirates NBD’nin de AB tarafından ilan edilen depoziter gerekliliklerine uymakla yükümlü olduğuna dikkat çekiyor.(Gazetemru)

Emirates NDB'nin karı yüzde 69 azaldı

 

BAE'den Emirates NBD'ye Denizbank onayı

 

Sberbank ile Emirates NBD Denizbank'ın satışı için anlaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)