BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmin Hitay işadamlarını topladı----

Emin Hitay işadamlarını topladı

Emin Hitay işadamlarını topladı
06 Mart 2013 - 14:01 www.finansgundem.com

Endonezya Heyeti ile DEİK üyeleri Doğu Java’daki yatırım fırsatlarını konuşmak için bir araya geldi

Dünyanın parlayan ekonomilerinden Endonezya’nın en güçlü bölgesi Doğu Java’ya ait delegasyon, Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay’ın ev sahipliğinde DEİK üyesi Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.
Son yıllarda yıldızı parlayan ve 2011 yılı sonunda Türkiye ile Hollanda’yı geçerek dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Endonezya’nın, Doğu Java eyaletindeki yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla,  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı ve Endonezya İstanbul Fahri Konsolosu, işadamı Emin Hitay’ın ev sahipliğinde, 1 Mart Cuma günü saat 19.00’da bir çalışma yemeği düzenlendi.
Aralarında, Doğu Java Valisi Soekarwo Kartodihajdjo, Endonezya Yatırım Ajansı Başkanı Warno Harisasono, Endonezya Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini’nin de bulunduğu yaklaşık 45 kişilik bir davetli topluluğunun katıldığı yemekte, dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip bölgelerinden ve Endonezya’nın politik, ekonomik hayatına yön veren yerleşim birimlerinden biri olan Doğu Java’daki yatırım fırsatları, Endonez ve Türk davetliler tarafından mercek altına alındı ve işbirliği potansiyelleri değerlendirildi. Doğu Java Bölge Valisi Soekarwo Kartodihajdjo tarafından “Doğu Java’da Yatırım ve Ticari Fırsatlar” konulu bir sunumun yapıldığı buluşmada; Situbondo’da petrol rafinerisi, Lamongan’da LNG terminali ve gaz ünitesi,  Arjuno-Welirang Jeotermal Enerji Tesisi, otoban, yükseltilmiş demiryolu ve hızlı yolcu taşıma sistemleri, Juanda Havalimanı İşletmesi ve Yolcu Terminali,  Sendang Biru Liman Geliştirme Projesi,  gıda işleme, metal, makina – elektronik ve tekstil gibi konular masaya yatırıldı. Beş firmanın niyet anlaşması imzalamasıyla noktalanan program, ertesi gün heyetin İstanbul’un tarihi yerlerini ziyaret etmesi ve ülkelerine dönmeleriyle son buldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)