BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilere yılda 200 TL promosyon----

Emeklilere yılda 200 TL promosyon

Emeklilere yılda 200 TL promosyon
18 Mayıs 2016 - 06:46 www.finansgundem.com

Bakan Soylu, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda adımın yeni hükümete bırakıldığını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda çok iyi bir çalışmanın yürütüldüğünü ve bu konudaki adımın yeni hükümet tarafından atılacağını söyledi.

Bankacılık sektörü ve kamu kesiminden aldığımız bilgilere göre, Bakanlık ve sektör tarafından emekliler için üzerinde uzlaşılan yıllık promosyon rakamı 200 lira.

Emekliler, çalışmanın kurulacak yeni hükümet tarafından kabul görüp başlatılması halinde 3 yıl için toplam 600 lira promosyon alacaklar.

‘Emekliye ne veriyorsunuz?’

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankacılık sektörü arasındaki emekli maaşı promosyon görüşmeleri geçen yıl başlamıştı. Kamu bankaları dışında özel bir bankanın kredi kartı alma ve kredili mevduat hesabı açma (KMH) şartı içeren özel anlaşmasıyla başlayan emekli maaşı promosyon rekabeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyu yeniden ele almasıyla bankacılık sektörünün büyük bölümüyle maaş promosyonu pazarlığına dönüştü.

Bakanlık adına SGK ile Türkiye genelinde belli sayıda şubeye sahip 12 banka ile yürütülen emekli maaşı promosyon görüşmelerinde, bankalara emeklilik maaşı için kendilerine gelen emeklilere ne ödedikleri soruldu. Bankalar gelen emekliye yaptıkları promosyon kampanyaları hakkında bilgi aktardılar. Kimi çeyrek altın verdiğini kimi belli rakamlarda puan aktardığını iletti.

KREDİ KARTI VE KREDİLİ MEVDUAT HESABI ŞARTI YOK

Bankalar ile emekli maaşı promosyonu pazarlığı yapan Bakanlık yetkilileri, her yıl için 300 lira promosyon istedi. Bankalar ise son yıllarda bireysel bankacılık hizmetleri ve kredi kartı uygulamalarına ilişkin yapılan düzenlemelerin kendilerine büyük maliyetler yüklediğini belirterek, her yıl için 300, üç yıl için 900 lira promosyon vermelerinin mümkün olmadığını ilettiler.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özel bankalarla yaptığı bu görüşmeleri kamu bankalarıyla sınırlı tuttu.

Gelinen noktada SGK yetkilileriyle bankacılar arasında bir yıl için 200, 3 yıl için 600 lirada uzlaşıldı. Promosyon uzlaşmasında kredi kartı ve kredili mevduat şartı bulunmuyor.

Emekli maaşlarının büyük bölümü kamu bankaları tarafından ödeniyor. Sektörden bir özel Banka SGK ile yaptığı anlaşma ile yeni emeklilere 3 yıl için 300 lira ödemede bulunarak rekabeti başlatmıştı. (Milliyet / Kadife Şahin)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)