BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli zammı için kritik tarih 5 Temmuz----

Emekli zammı için kritik tarih 5 Temmuz

Emekli zammı için kritik tarih 5 Temmuz
01 Temmuz 2021 - 22:48 www.finansgundem.com

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz'dan sonra belli olacak

Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alan emekliler, bu Temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Emeklilerin alacağı zam oranı, 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından belirlenecek.

Yılda iki kez zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılki ikinci zam aylarının gelmesiyle birlikte ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı. Buna göre emeklilerin alacakları zam oranı, 5 Temmuz'dan sonra açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte belli olacak.

OCAK AYI ZAMMI 8.36 OLDU

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı zammı yüzde 8.36, memurlar ve memur emeklilerinde ise yüzde 7.33 olmuştu. Merkez Bankası beklenti anketinden çıkan rakama göre, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

AYNI AY İÇERİSİNDE ALACAKLAR

Emekliler 5 Temmuz'da Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak.

DOĞRUDAN ETKİSİ 0.6 OLACAK

Elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 15 ve yüzde 12'lik zamların tüketici enflasyonuna doğrudan etkisi 0.6 puan olacak. Enerji maliyetlerinin artması başka zamları da tetikleyeceği için toplam etki 1 puanı aşabilir. Fakat bu yüzde 1'lik artış Temmuz ayında gerçekleştiği için emeklilerin ve memurların zamlarına yansımıyor. Ekonomistler ise artışın maaşlara yansıtılması görüşünü savunuyor.

LPG’ye zam! Pompaya yansıyacak

 

Doğalgaz fiyatlarına zam geldi

 

Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan01 Temmuz 2021 23:16

    Haziran TUFE %2 nin altında olduğu an emeklinin tepesi atar. Elektrik, doğalgaz ve LPG zammının 1 Temmuz'a kaydırılması genel bir tepki yaratmış. %3,27 gibi yüksek bir enflasyon açıklayıp emeklilerin gönlünün alınması da mümkün. Eski Türkiye'yi hatırlayan önemli bir grup.

  • okiman0701 Temmuz 2021 23:08

    elektriğe 6 ayda %24 zam geldi...doğalgaza 7 kez zam geldi...bunlara göre zam yapın