BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiElon Musk ile ünlü haber ajansı arasında 'telif' krizi----

Elon Musk ile ünlü haber ajansı arasında 'telif' krizi

Elon Musk ile ünlü haber ajansı arasında 'telif' krizi
03 Ağustos 2023 - 09:45 www.finansgundem.com

Elon Musk, haber ajansı AFP'nin X'e "haber telifi" için açtığı davaya sert tepki gösterdi.

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) ile dünyanın en zengin insanı Elon Musk arasında telif krizi yaşanıyor. AFP, Elon Musk’ın önceden Twitter olarak tanınan sosyal medya platformu X’e, haber içeriğinin dağıtımı için ödeme konusunda görüşmeyi reddettiği gerekçesiyle Paris’te dava açtığını açıkladı.

Fransa, 2019’da yürürlüğe koyduğu telif hakkı kuralı kapsamında büyük çevrimiçi platformların haberler için telif talep eden yayıncılarla görüşmelere başlamalarını zorunlu kılıyor. AFP, X platformunun telif hakları konusunda görüşme yapmayı açıkça reddetmesinden rahatsız olduğunu bildirdi.

Elon Musk ise X üzerinden paylaştığı mesajda AFP’nin hamlesini sert sözlerle eleştirdi. Musk, “Bu çok tuhaf. Reklam geliri elde ettikleri ve bizim para kazanmadığımız sitelerine trafik sağlamak için onlara ödeme yapmamızı mı istiyorlar?” dedi.

2021 yılında Fransa’nın rekabet kurumu, haber yayıncılarıyla görüşme kurallarına uymadığı için Google’a 500 milyon euro para cezası vermişti. Google, daha sonra AFP ve birkaç diğer önde gelen Fransız haber kuruluşu ile anlaşma yoluna gitmişti. Facebook da bazı Fransız yayıncılarıyla anlaşmalar imzalamıştı.

Elon Musk'ın 'X' aşkı nereden geliyor?

 

Musk'a,"X logosu" soruşturması

 

Twitter'ın eski yöneticisi Elon Musk'ı topa tuttu

 

Musk logo değiştirirken telif konusunu unuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)