BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik krizinde yeni şok iddia----

Elektrik krizinde yeni şok iddia

Elektrik krizinde yeni şok iddia
04 Şubat 2015 - 10:32 www.finansgundem.com

Dicle Elektrik ile borçlarını ödemeyen belediyeler arasındaki krizde çarpıcı bir iddia gündeme geldi

Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçlarını ödememesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ile yaşadığı kriz hala gündemde. Bölgedeki kaynaklara göre, elektrik krizinin baş sorumluları belediyeler ancak Odatv’nin haberinde yer alan şok iddiaya göre bazı toprak ağaları da kaçak kullanımda zirvede yer alıyor.

6 İLDEKİ 109 BELEDİYE BORÇLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyon TL’ye ulaştı.
Dicle Elektrik Perakende Dağıtım A.Ş. (DEPSAŞ)’den alınan bilgilere göre, şirketin elektrik dağıtım bölgesinde yer alan 6 ildeki 109 belediye, elektrik şirketine borçlu. Bu da söz konusu illerdeki belediyelerin nerdeyse tamamının önemli sayılabilecek miktarda elektrik borcu olduğu anlamına geliyor.
 


KAÇAK HATLARLA SULAMA

Güneydoğu'daki bazı toprak ağalarını da elektrik krizinin baş sorumlularından olduğu öne sürülen Odatv haberinde, “Bölgede yapılan tarla sulamalarında kullanılan kaçak elektrik sorunu büyütüyor. Elektrik direklerinden çekilen kaçak hatlarla kilometrelerce uzaklıktaki tarlaların sulanıyor” deniyor.
 
GECEKONDUDA İKİ KLİMA!

“Güneydoğu'da elektrik israfı öyle bir hal almış ki, gecekondular da dahi elektrikli aletler abartılı olarak tercih ediliyor. Gecekondularda bile klimalar yer alıyor. Öte yandan, elektriğe para ödenmediğinden elektrikli aletler sıkça kullanılıyor” denilen haberde kaçak kullanımın, israfın boyutu da gözler önüne seriliyor:
 
“Türkiye genelinde yaklaşık 34 milyon elektrik abonesi aylık ortalama 500 KWH elektrik tüketirken Güneydoğu'daki yaklaşık 1,5 milyon elektrik abonesi ise aylık ortalama 1,266 KWH elektrik tüketiyor.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)