BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Salvador liderine insan hakları suçlaması----

El Salvador liderine insan hakları suçlaması

El Salvador liderine insan hakları suçlaması
03 Haziran 2022 - 15:23 www.finansgundem.com

Bitcoin’i resmi para birimi yapan ve Twitter’da kendisini “El Salvador CEO’su” olarak tanıtan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’ye tepkiler artıyor.

Atalarının kökeni dolayısıyla “Türk” lakabıyla bilinen ve Türkçe mesajlar yayınlayarak gündem olan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele son iki ayda 36 bin kişinin tutuklanmasıyla birlikte Uluslararası Af Örgütü'nün tepkisini çekti.

Yetişkin nüfusun yüzde 2’si cezaevinde

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, El Salvador hükümetinin çok ciddi bir insan hakları ihlali gerçekleştirdiği ifade edilirken güncel verilere göre ülkedeki yetişkin nüfusun yüzde 2’sinin cezaevinde olduğu bildirildi.

Mart ayının sonunda ülkede gerilim tırmanmış ve bir hafta sonunda 87 insan ölmüştü. Yaşanan olayların ardından ülkede OHAL durumuna geçilmiş ve o zamandan beri 36.277 insan gözaltına alınmıştı.

'Yakalananların 31.163’ü erkek, 5.114’ü kadın'

Ocak ayında Türkiye'ye gelip resmi temaslarda bulunan Bukele’nin Güvenlik Bakanı Gustavo Villatoro, yakalananların 31.163’ünün erkek 5.114’ünün ise kadın olduğunu belirtti. Villatoro, “Muhalefet, Bukele’nin ülkeye getirdiği dönüşümü fark etmedi. Biz terörist grupların kontrolünde yaşamaktan bıkan milyonlarca El Salvadorluların talebine yanıt veriyoruz” ifadesini kullandı.

'Kısa sürede bu kadar büyük bir baskı görmedik'

6 milyon vatandaşın olduğu El Salvador’da yaşananlarla ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Amerika Direktörü Erika Guevara Rosa,  son dönemde Meksika’dan Brezilya’ya El Salvador’dan Kolombiya’ya birçok Latin Amerika ülkesinde baskıcı rejimlerin olduğunu savunurken, “Fakat El Salvador’daki kadar kısa bir sürede bu kadar büyük çaplı bir baskı görmemiştik” dedi.

Mart ayında Bukele’nin partisi Nuevas Ideas, mecliste çoğunluğu elde etmiş ve bu sayede istediği kararı almasının önü açılmıştı.(Sözcü)

El Salvador Devlet Başkanı: ABD çeteleri destekliyor

El Salvador'da Bitcoin zirvesi

El Salvador'da OHAL ilan edildi

El Salvador'dan ABD’ye uyarı!

Fitch, El Salvador'un kredi notunu indirdi

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Erdoğan ile görüşecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)