BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Salvador'dan ABD’ye uyarı!----

El Salvador'dan ABD’ye uyarı!

El Salvador'dan ABD’ye uyarı!
17 Şubat 2022 - 15:33 www.finansgundem.com

Bitcoini resmi para birimi yapan El Salvador'a karşı ABD'nin mali sistemine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ABD'li senatörlerin yasa tasarısı hazırlamasına Devlet Başkanı Nayib Bukele'den "Biz sizin sömürgeniz değiliz, bize karışamazsınız" tepkisi geldi.

Senatörler Jim Risch, Bill Cassidy ve Bob Mendez, ABD ekonomisi için oluşturduğu riskleri değerlendirmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı’ndan El Salvador’da Bitcoin uygulaması hakkında bir rapor sunmasını istedi.

40 yaşındaki lider Bukele ise, senatörlerin eski nesil olmalarına atıfta bulundu.

“Tamam boomers… Egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde 0 yetkiniz var. Biz sizin koloniniz, arka bahçeniz veya ön bahçeniz değiliz. İç işlerimizden uzak durun. Kontrol edemeyeceğiniz bir şeyi kontrol etmeye çalışmayın.”

El Salvador, ABD dolarına paralel olarak resmi kullanım için kripto para birimini benimseyen dünyadaki ilk ülke oldu ve bu karar Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) sert eleştiriler aldı.

ABD senatörleri, Bitcoin’i benimsemenin ABD hükümetinin yaptırım politikasını zayıflatabileceği ve suç örgütlerinin faaliyetlerini artırabileceği gerçeği konusunda duydukları korkuyu dile getirdiler. Senatörler yaptıkları açıklamada, “Bu yeni politika, Çin ve organize suç örgütleri gibi kötü niyetli aktörleri güçlendirerek ABD yaptırım politikasını zayıflatma potansiyeline sahip” dediler.(Sözcü)

Fitch, El Salvador'un kredi notunu indirdi

 

El Salvador 1.500 Bitcoin ATM'si kuracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)