BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEl-Erian: ABD’nin ekonomik itibarı tehlikede----

El-Erian: ABD’nin ekonomik itibarı tehlikede

El-Erian: ABD’nin ekonomik itibarı tehlikede
18 Mayıs 2023 - 14:59 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian borç limiti krizinin aşılamaması halinde ABD’nin küresel itibarının da sarsılacağına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de borç limitleri konusundaki siyasi açmaz devam ediyor. Yatırımcılarsa ABD’nin temerrüde düşmesi riski ve böyle bir ihtimalin potansiyel sonuçları konusunda endişeli.

Cambridge Üniversitesi Finans Profesörü ve Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian Salı günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada olası bir temerrüdün ekonomik ve finansal risklerine dikkat çekti. El-Erian, “ABD borç limiti destanı Amerikalıların ekonomik refahından ve finansal istikrarlarından daha fazlasını tehdit ediyor” dedi.

Insider’In haberine göre El-Erian borç limiti krizinin ABD’nin ekonomik itibarını da tehlikeye attığına dikkat çekti. Baş ekonomist, “Birçoklarının küresel ekonomi ve finans sahnesinde yeniden yapıcı rol almasını istediği bir zamanda yaşanabilecek bir temerrüt ABD’nin sağlam ekonomi yönetimi konusundaki uluslararası itibarını daha da zayıflatma riskini taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre ABD hükümetinin borç limitine 19 Ocak’ta 31,4 trilyon dolarla ulaşılmıştı. ABD Kongresi milletvekilleri o tarihten bu yana borç limitlerinin yeniden yükseltilip yükseltilmemesi konusunu tartışıyorlar. Ancak tartışmalar ABD Hazinesi’nden gelen endişe verici temerrüt açıklamalarıyla birlikte farklı bir noktaya taşındı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçen hafta yaptığı açıklamada 1 Haziran tarihine kadar limitler konusunda anlaşmaya varılamazsa ABD hükümetinin borçlarını ödeyemeyecek konumda olacağını söyledi. Yellen ayrıca bu tür bir temerrüdün gerçekleşmesinin “finansal ve ekonomik fırtınaya” yol açacak bir felaket olarak tanımlıyor.

Goldman Sachs CEO'su David Solomon, Morgan Stanley CEO’su James Gorman ve diğer 142 üst düzey yönetici, Başkan Joe Biden ve Kongre liderlerine hitaben yazdıkları bir açık mektupta, ABD'li milletvekillerinin borç limitini kaldırmak için yakın zamanda oy kullanmamaları durumunda bir borsa felaketi olabileceğini söyledi.

El-Erian daha önceki bir açıklamasında ABD borç limitinin, ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek enflasyonu düşürme çabalarıyla birlikte küresel ekonominin geleceğini belirleyecek dört faktörden biri olduğunu belirtmişti.

Wall Street devlerinden açık mektup: Batarız!

 

Biden’dan borç limiti açıklaması

 

ABD’de borç limiti krizi yatırımcıları ürkütüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)