BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonominin kalbi İstanbul'da atacak----

Ekonominin kalbi İstanbul'da atacak

Ekonominin kalbi İstanbul'da atacak
16 Mayıs 2013 - 16:10 www.finansgundem.com

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 58 ülkeden 500 akademisyen, uzman ve bürokratı İstanbul’da bir araya getiriyor

Her yıl ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini İstanbul’da buluşturan uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği), onuncu konferansını 23-25 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenliyor. 58 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 500 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 3 gün boyunca 300’e yakın bilimsel çalışmayı sunup tartışacak. Konferans İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Borsa İstanbul’un desteğiyle gerçekleştiriliyor.
Yoğun ilgi görüyor
Akademisyenlerin yanı sıra, dünya genelinden merkez bankacılar, uzman ve bürokratların da yoğun ilgi gösterdiği konferansta teorik konular yanında dünya ekonomisinin gündemindeki konular da tartışılacak. Konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, “Ekonomi ve finans dünyasının seçkin isimlerinin bir araya geldiği EBES Konferansları’na giderek artan yoğun bir uluslararası ilgi var. Bu ilgi, EBES Konferansları’nın gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” dedi. EBES Konferansları’nın önemli bir özelliğinin yurtdışından katılım oranının yüksek olması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bilgin, “Bu konferansta, yurtdışından katılım oranı yüzde 85 düzeyinde. Dolayısıyla EBES Konferansları, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı sağlıyor” dedi.
EBES’i tanıyalım
Çoğunluğu yurtdışında bulunan Türk akademisyenler tarafından 2008 yılında kurulan EBES, Türkiye’de benzeri olmayan tamamen uluslararası bilimsel-akademik bir kuruluş olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Dr. Hakan Danış ve Dr. Ender Demir’in kuruluşuna öncülük ettiği EBES’in diğer yöneticileri yabancı. İsrail’den Çin’e, İsveç’ten Avustralya’ya kadar 17 ülkeden akademisyenlerin oluşturduğu Danışma Kurulu’nda, kendi alanlarında ünlü 25 profesör bulunuyor. EBES’in amaçları arasında uluslararası bilimsel-akademik konferanslar düzenlemenin yanında, bilimsel dergiler çıkarmak da yer alıyor. Bu amaçla, Eurasian Economic Review ve Eurasian Business Review adlarıyla İngilizce iki bilimsel-akademik dergi yayınlıyor. Editörleri yabancı olan dergilerin yayın kurullarında dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanları bulunuyor.
Öne çıkanlar
Bu yılki konferansa ekonomi ve Finans camiasın önemli isimleri katılıyor. Konferansın açılışında aynı zamanda EBES’in Başkanı da olan dünyaca ünlü finans profesörü Iftekhar Hasan konuşacak. Konferansın davetli konuşmacıları arasında yine dünyaca ünlü iki finans profesörü var: New York Üniversitesi’nden Profesör Kose John ve ABD’deki Rensselaer Polytechnic Enstitüsü’nden Profesör Bill B. Francis. Öte yandan, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Serkan Özcan ile ABD’deki Union Bank’ın (Subsidiary of Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ) kıdemli ekonomisti Dr. Hakan Danış da konuşmacılar arasında. Dr. Danış, aynı zamanda EBES’in Başkan Yardımcısı. Konferansın katılımcıları arasında; ABD Merkez Bankası (FED), Avusturya Merkez Bankası, Finlandiya Merkez Bankası, TCMB, Borsa İstanbul ve çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcileri de var.
Ekonomi ve finans bilimiyle ilgili değişik teorik ve güncel konuların ele alınacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı konferansta, dünya ekonomisinin gündemindeki konular da masaya yatırılacak. Bu çerçevede, konferansta sunulacak çalışmaların geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışlar için önemli adım oluşturacağı bekleniliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)