BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomik krizle nasıl baş ediyorlar ----

Ekonomik krizle nasıl baş ediyorlar

Ekonomik krizle nasıl baş ediyorlar
12 Nisan 2019 - 07:56 www.finansgundem.com

Ekonomik sıkıntılarla bunalan Rusların bir kısmı eski tasarruflarıyla idare ederken bir kısmı da menkul veya gayrimenkul varlıklarını satıyor

Rusya'da halkın memnuniyetsizlik oranı, ekonomik sıkıntılarla birlikte artıyor... RANHİGS'in bir araştırması, vatandaşların ekonomik duruma uyum sağlamak için artık "pasif bir strateji" benimsediğini gösteriyor.

Anket katılımcılarının yüzde 81'i tasarruf etmeye çalıştığını söylerken, yüzde 39, birikimlerini harcadığını belirtiyor.

Yüzde 33 borç alma, yüzde 30 kredi çekme, yüzde 8 ise varlıklarını satma yolunu izlemiş.

Durumunu düzeltmek için iş değiştirdiğini söyleyenlerin oranı yüzde 35.

Mart 2019 itibariyle RANGİHS'in araştırmasına katılanların yüzde 50,4'ü gelir seviyesinden "kesinlikle memnun değil". "Kısmen memnun" olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 38,7.

Sağlık ve eğitim harcamaları yapma olanağına dair duyulan memnuniyetsizlik ise yüzde 50 civarında.

Halkın en az memnuniyetsizlik duyduğu konu ise beslenme. "Beslenme şartlarından kesinlikle memnun değilim" diyenlerin oranı yüzde 11,4.

Hayatın farklı yönlerinden duyulan memnuniyet yüksek gelirli kesimlerde yüksek iken yoksul kesimlerde düşük. Ülke genelinde ise memnuniyetsizlik yüzde 40'ı buluyor.

Öte yandan Rusya'nın resmi istatistik ajansı Rosstat ve Merkez Bankası'nın düzenlediği anketler, tüketici beklentisinin yılın ilk çeyreğinde bir miktar düzeldiğini ortaya koyuyor. Örneğin tüketici güven endeksi geçen yılın aynı döneminde kaydedilen eksi yüzde 17'lik değerden eksi yüzde 16'ya yükseldi. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)