BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomide ilk çeyrekte yüzde 5,6 büyüme tahmin ediliyor----

Ekonomide ilk çeyrekte yüzde 5,6 büyüme tahmin ediliyor

Ekonomide ilk çeyrekte yüzde 5,6 büyüme tahmin ediliyor
29 Mart 2024 - 12:39 www.finansgundem.com

Ekonomik ve toplumsal araştırmalar üzerine çalışmalar yürüten BETAM, ekonominin önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,6 büyüyeceğini tahmin etti.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), Türkiye ekonomisinin 2024 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 5,6 oranında büyümesini bekliyor.

BETAM'ın kesinleşen Ocak ve kısmen açıklanan Şubat ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığı hesaplamalara göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yaptığımız hesaplamalarla ise 2024 yılının birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 1,5 artacağını öngörülüyor.

2024 yılının birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla tüketim malları ithalatında yüzde 16,2’lik bir azalışa karşın kamu tüketim harcamalarında yüzde 21,5’lik bir artış tahmin ediliyor.

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre bakıldığında, kamu tüketim harcamaları ve ÖTV’de ciddi bir artış (yüzde 55,6 ve yüzde 35,2), konut kredilerinde ise azalış (yüzde 27) görülüyor. Dayanıksız tüketim malları yüzde 1,4 artarken, dayanıklı tüketim malları ise yüzde 3,1 azaldı.

BETAM'dan, yüzde 6.2'lik büyüme tahmini

 

Betam'dan dikkat çeken rapor: Sanayide iki sene sonra ilk!

 

BETAM: İki ayda istihdam artışı 800 bine ulaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)