BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Efsane müezzin' son yolculuğuna uğurlandı----

'Efsane müezzin' son yolculuğuna uğurlandı

'Efsane müezzin' son yolculuğuna uğurlandı
30 Temmuz 2023 - 15:25 www.finansgundem.com

Edirne'de Selimiye Camisi'nde 41 yıl görev yapan, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli müezzin Nadi Ersoy, bugün toprağa verildi.


Edirne'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nde 41 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Nadi Ersoy (83), ziyaret için gelenlere görev yaptığı camiyi tanıtmaya başladı.

Edirne'ye gelen ziyaretçilere cami içinde okuduğu ezanla hayran bırakan Ersoy, takım elbiseyle bisiklete binmesi, uzun beyaz saçları ve yaşam tarzıyla kenttin tanınmış simalarında biri haline geldi.

Ersoy, birçok ulusal kanala da konuk oldu. Ersoy, önceki gün tatil için gittiği Balıkesir'in Akçay ilçesinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Ersoy, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ersoy için bugün, yıllar boyunca görev yaptığı Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ersoy'un yakınları ve sevenlerinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan da katıldı. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Doç. Dr. Kaan kısa bir konuşma yaptı.

Ersoy'a Allah'tan rahmet dileyen Kaan, "Nadi Ersoy hocam ile 1997 yılında merkeze bağlı Köşençiftliği köyünde göreve başladığında tanışmıştık. Bize Selimiye Camisi'ni tanıtmıştı, daha sonra değişik vesilelerle görüşmüştük. Renkli bir kişiliğe sahipti" diye konuştu.

Ersoy'un cenazesi, daha sonra Edirne merkeze bağlı Avarız köyünde toprağa verilmek üzere yolcu edildi.

'Efsane müezzin' hayatını kaybetti

 

 

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)