BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEdirne OSB'nin alanı genişletilecek----

Edirne OSB'nin alanı genişletilecek

Edirne OSB'nin alanı genişletilecek
05 Haziran 2023 - 11:29 www.finansgundem.com

Edirne Valisi Kırbıyık, bölgedeki OSB'nin genişletilerek daha çok fabrika kurulmasına imkan sağlanacağını açıkladı.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleştirdiği inceleme sonrası yaptığı açıklamada, OSB'de 15 yıldır fabrikaların üretim yaptığını ifade etti.

OSB'deki fabrika sayısı ve üretim kapasitesinin arttığına dikkati çeken Kırbıyık, "43 parselin 34'ünde üretim faaliyeti devam ediyor. Bazı fabrikaların ruhsatlandırma süreçleri devam ediyor. Bugün itibarıyla 1300'e yakın vatandaşımız Edirne OSB'de istihdam ediliyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayı daha da artacak." dedi.

100 MİLYON DOLARA YAKIN İHRACAT POTANSİYELİ

Kırbıyık, Edirne OSB'nin Türk ekonomisine olan katkısının her yıl arttığını ve 100 milyon dolara yakın ihracat potansiyelinin bulunduğunu dile getirdi.

Edirne OSB'nin 1000 dönümlük alanının genişletileceğini, bölgenin yeni yatırımlara ev sahipliği yapacağını ifade eden Kırbıyık, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1500 dönümlük arazi OSB'nin alanına dahil edilecek. Toplam büyüklüğümüz 2 bin 500 dönüme çıkacak, parsel sayımız da bununla bağlantılı olarak çok daha büyük bir rakama ulaşacak.Gelecek dönemde inşallah fabrika sayısının burada hızlı bir şekilde arttığını göreceğiz. En temel sorunu olan yol problemi de Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla bölünmüş yol haline getirilerek çözülecek. Böylece buradaki imalatın hızlanmasını ve üst noktaya çıkmasını düşünüyoruz."

OSB ve enerji alanına yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi

 

OSB'ler bölgeleri için seferberlikte

 

Düzce OSB'de bazı fabrikalar üretime bir gün ara verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)